Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

Već spreman: novi update softvera za vaš ID.

Uz ID. softver 3.0 Volkswagen vam besplatno pruža nove funkcije i poboljšanja. Veliki deo tih poboljšanja temelji se na povratnim informacijama i idejama naših kupaca.

Vaš ID. već je primio novu 12-V bateriju i ID. softver 2.4 od vašeg Volkswagen partnera? Onda ste sada spremni za sledeći veliki update, ID. softver 3.0.

Povratak na prethodne softverske verzije nije moguće.

Zašto da instalirate update 3.0? ?

Update softvera pruža nove funkcije i optimizacije za vaš ID. i obezbeđuje ažuriranost najnovijim digitalnim razvojnim rešenjima marke Volkswagen. Ovim updateom iskoristićete mogućnosti novih funkcija i aplikacija - jednostavno "Over-the-Air".

Kako da obezbedite Update?

Zahtevi za ažuriranje ID. softvera 3.0 "Over-the-Air" su aktivan ugovor za We Connect Start, korisnički nalog Volkswagen ID i instalacija ID. softvera 2.4 u vašem vozilu.

Jedan Update iz dva dela

 

Update ID. softvera 3.0 sastoji se iz dva dela. Da biste mogli da iskoristite sve pogodnosti ID. softvera 3.0, instalirajte 1. i 2. deo updatea. Uz "Over-the-Air" update možete da ažurirate svoj ID. u trenutku koji vama odgovara.

Također, pažljivo pročitajte uputstva navedena u "Napomenama o izdanju" za svaki deo updatea - ona su navedena u infotainment sistemu vašeg vozila ID.

Da li je vaš ID. u Online-Modu?

Da li "Online Mod" znači da šaljem i delim svoje podatke o lokaciji?

 

ID. Software 3.0 – kratak pregled

Ovde ćete pronaći pregled onoga što se ažurira ID. softverom 3.0 i kako možete da sprovedete update.

Detaljnim informacijama i videozapisima sa uputstvima možete da pristupite pomoću linka koji se nalazi ispod svakog odjeljka.

Šta se unapređujer ID. Software 3.0 updateom?

Ovde ćete pronaći detaljne informacije, fotografije i video zapise sa uputstvima o tome što update softvera sadrži.

Više o sadržaju

Kako da instalirate ID. Software-Update?

Ovde ćete pronaći detaljna uputstva o tome kako korak po korak da instalirate 1. deo i 2. deo updatea 3.0.

Više o implementaciji

Imate pitanja u vezi sa Software-Updateom?

Ako imate pitanja u vezi s updateom, pogledajte odeljak - Često postavljana pitanja (FAQ).

Više o FAQ

ID. Software 3.0 – šta će biti ažurirano?

Optimizovano upravljanje punjenjem i energijom
 • Kapacitet punjenja
 • Restrukturirani izbornik za punjenje
 • eModus za očuvanje baterije3)
 • Planer za e-rute u navigacionom sistemu
 • Resetovanje proračuna dometa
 • Tehnologija Vehicle2X (V2X)
 • Privatnost u administraciji korisnika

 Više o Optimizovanom upravljanju punjenjem i energijom

Poboljšana navigacija
 • Navigacija specifična za kolovoznu traku
 • Online pretraživanje POI odredišta u navigaciomnom sistemu

Više o Poboljšanoj navigaciji

Komfor
 • Proširenje Head-up prikaza proširenom stvarnošću3.)
 • ID. Light unapređenja
 • Administracija korisnika
 • Upravljanje govornim komandama i online upravljanje govornim komandama

Više o Komforu

In-Car Apps i Funkcije
 • In-Car aplikacija We Charge - proširenje4)
 • In-Car aplikacija "Igre"

Više o In-Car Apps i Funkcijama

Više Mobilnih Online-usluga
 • Volkswagen App - položaj parkiranja
 • Volkswagen App - status vozila
 • Volkswagen App - informacije o temperaturi

Više o Mobilnim Online-Uslugama

Predusovi za Software 3.0 Update: ID. Software 2.4

Saznajte više o zameni 12-V baterije putem servisne kampanje za update ID. softvera 2.4.

Ova servisna kampanja mora se dovršiti na lokaciji vašeg izabranog Volkswagen partnera pre mogućnosti instalacije ID. softvera 3.0.

Da biste saznali više o tome šta se ažurira i kako možete da dogovorite termin kod izabraong Volkswagen partnera, kliknite ovde.

Šta sadrži ID. Software 3.0

Update ID. softvera 3.0 "Over-the-Air" donosi brojne besplatne pogodnosti.

Za više informacija o updateu kliknite linkove u nastavku:

Više o optimizovanom upravljanju punjenjem i energijom

Više o poboljšanoj navigaciji

Više o komforu

Više o upravljanju govornim komandama

Više o In-Car aplikacijama i funkcijama

Više o Mobilnim online uslugama

 

Optimizovano upravljanje punjenjem i energijom

Kapacitet punjenja


Komfor i vremenske uštede uz kraća zaustavljanja za punjenje.

Uz ID. softver 3.0 poboljšavaju se performanse punjenja visokonaponske baterije i ostvaruje se vremenska ušteda tokom punjenja.

Više o performansama punjenja

Restrukturirani izbornik za punjenje

Uz ID. softver 3.0 možete intuitivnije i brže pristupiti postavkama punjenja zahvaljujući novoj strukturi izbornika za punjenje.

Osim nove strukture, sam izbornik za punjenje sada ima zasebnu ikonu dostupnu direktno u glavnom meniju infotainment sistema.

Modus za očuvanje baterije

"Modus za očuvanje baterije" jes funkcija punjenja za optimizaciju veka trajanja visokonaponske baterije u vašem vozilu ID.

Kada se aktivira "Modus za očuvanje baterije", gornja granica za punjenje postavljena je na 80 %. Time se štiti baterija. "Modus za očuvanje baterije" po potrebi može da se deaktivira (npr. tokom trenutnog postupka punjenja). Tokom upotrebe timera punjenja gornja granica za punjenje može trajno da se postavi na 100 %.

Planer za e-rute u navigacionom sistemu

Uz ID. softver 3.0, novi Planer za e-rute u navigacionom sistemu za porodicu ID. vozila automatski planira potrebna zaustavljanja za punjenje na navigacionoj ruti i automatski ih po potrebi prilagođava.

Novim updateom poboljšava se algoritam rute. Takođe, možete da dobijete nove opcije za postavke za vaše lične preferencije. Osim toga, updatovani Planer za e-rute pruža intuitivnije i jasnije prikaze kao i mogućnost pretraživanja stanica za punjenje pomoću filtera, kao što je status dostupnosti stanice za punjenje, i mogućnost plaćanja uslugom We Charge.

Resetovanje proračuna dometa

Uz update ID. softvera 3.0, tokom resetovanja dugoročnih podataka o vožnji, proračun dometa takođe se resetuje pa se prikazuje vrednost nalik kataloškoj.

Nakon odabira dugmeta za resetovanje, naučeni istorijski podaci o potrošnji proračunu dometa i dugoročni podaci o vožnji biće takođe resetovani.

 

 

Poboljšani protok saobraćaja: Car2X-Technologija

Uz ID. softver 3.0, infotainment sistem nadograđen je kako bi omogućio poboljšani pristup podešavanjima za zaštitu privatnosti za tehnologiju V2X.

Više o tehnologiji V2X: Lokalno upozorenje na opasnost upotrebom tehnologije V2X omogućava vozilima direktnu komunikaciju među sobom i sa svojom okolinom. Lokalno upozorenje na opasnost upozorava vas, na primer, na lokacije kvarova vozila, okončanja saobraćajnih zastoja, gradilišta i mesta sudara, posebna vozila i situacije sa kočenjem u nuždi u pogledu vozila koja se nalaze ispred. Tehnologija V2X može da se upotrebljava samo ako je aktivirate u podešavanjima vozila. Kada se aktivira, vaš ID. takođe prima i šalje informacije drugim korisnicima tehnologije V2X.

Nije potreban ugovor za We Connect ni korisnički nalog Volkswagen ID.

 

Car2X – lokalna upozorenja na opasnosti u saobraćaju

Privatnost u administraciji korisnika

Struktura proširenog izbornika za podešavanja zaštite privatnosti

Ovim updateom softvera imate mogućnost da vidite trenutni status zaštite privatnosti, otvarati postavke zaštite privatnosti i videti detaljan informativni tekst o svakoj stavki - i to sve putem kontrolnog centra. Korisnik može individualizovati svoje postavke u infotainment sistemu i - pod uslovom da je korisnik prijavljen u vozilu - takođe snimati.

Anonimni gosti takođe mogu da odaberu "Online modus" ili "Offline modus" (sa podacima o lokaciji ili bez njih) na početnom ekranu.

Sami možete da odlučite koje ćete podatke slati ili deliti. Sve online usluge koje ne odgovaraju vašim postavkama zaštite privatnosti biće onemogućene u vozilu. Takođe, glavni korisnik i gosti mogu da deaktiviraju usluge u vozilu koje ne bi smele da obrađuju lične podatke putem popisa proizvoda u aplikaciji myVolkswagen ili u pretraživaču putem funkcije myVolkswagen - time se obezbeđuje da će samo pomenuta usluga u vozilu sprečiti komunikaciju (osim za zakonski propisane funkcije kao što je eCall).

Poboljšana Navigacija

Start Video

Navigacija specifična za kolovoznu traku

Navigacija specifična za kolovoznu traku omogućava vam savladavanje čak i složenih situacija na autoputevima kada je navođenje po ruti aktivno. Da bi to mogao, sistem automatski prebacuje na prikaz jednu kolovoznu traku za drugim u blizini priključnih puteva i izlaza sa autoputa, čime vi primate uputstva o potrebnoj promeni kolovozne trake. Ova funkcija je deo navigacionog sistema. Ona je dostupna u opcionom Infotainment paketu.

Validan ugovor za We Connect Plus i korisnički nalog Volkswagen ID potrebni su za online komponente navigacionog sistema.

 

Online pretraživanje POI odredišta u navigacionom sistemu

Uz uslugu "Online pretraživanje POI odredišta" navigaciono pretraživanje u vozilu dopunjeno je online funkcijom. Ona se koristi iscrpnom internet bazom podataka i optimizovanim pretraživačem. Time se dolazi do bržih, preciznijih i bolje sortiranih rezultata pretraživanja.

Potrebni su validan ugovor za We Connect Plus i korisnički nalog Volkswagen ID.

Komfor

Proširenje Head-up prikaza proširenom stvarnošću


Uz porodicu ID. vozila možete zadržati pregled nad onime što je važno.

Opcioni Head-up prikaz sa proširenom stvarnošću može vam prikazivati ključne informacije direktno u vidnom polju. Zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti (AR) možete da vidite navigaciona uputstva za put kojim vozite ili gde morate da skrenete direktno na samom kolovozu. Time ćete na odredište dospeti opuštenije. Uz ID. softver 3.0, AR Head-up prikaz biće proširen i uključivaće dodatne pokazatelje u području vožnje na velike udaljenosti, kao što je upozorenje o nivou napunjenosti baterije (SOC) kao i poboljšane informacije o smeru i podatke o udaljenosti iz opcionog navigacionog sistema.

 

ID. Light unapređenja

Optimizovane informacije. Bolja kontrola.

ID. Light je svetlosna linija u donjem kraju vetrobranskog stakla i pruža vam dodatne vizuelno prikazane informacije.

Više o ID. Light ekstenzijama

 

Administracija korisnika

Volkswagen ID i administracija korisnika omogućavaju dodelu većeg broja korisnika jednom vozilu.

Za modele iz porodice ID. vozila prethodno su postojale dve uloge: glavni korisnik i anonimni gost.

Uz update ID. softvera 3.0 sada postoji dodatna uloga gosta. Potreban je korisnički nalog Volkswagen ID.

Više o administraciji korisnika

Webradio

Slušajte omiljene radio stanice tokom vožnje: uz internet radio možete online da primate radio stanice ili strimujete podcaste.

U ovoj softverskoj verziji sada je takođe uključen i promet podataka.

Potrebni su validni ugovor za We Connect Plus i korisnički nalog Volkswagen ID.

Video-uputstvo

Start Video

Vaš ID. vas bolje razume

Kako bi vaše vozilo moglo bolje da vas razume i još bolje komunicira sa vama putem upravljanja govornim komandama, marka Volkswagen unapredila je ulazne i izlazne govorne komande. Brzina odgovora upravljanja govornim komandama reaguje brže, a kvalitet odgovora takođe se povećava u poređenju sa posljednjom softverskom verzijom.

Tako će vas vaše vozilo bolje razumeti i još bolje komunicirati sa vama.

 

 

Govorne komande

Zahvaljujući upravljanju govornim komandama sa online funkcijama možete da upravljate celim nizom infotainment funkcija i funkcija vozila prirodnim govorom. Tako ID. može da razume slobodno sročena i kolokvijalnija pitanja i izraze. Interakcija započinje aktivacionom frazom "Hello ID." ("Pozdrav, ID.") ili upotrebom tastera na upravljaču. Ovim updateom brzina reakcije upravljanja govornim komandama postaje brža, a naredbe se pouzdanije registruju.

Validan ugovor za We Connect Plus i korisnički nalog Volkswagen ID potrebni su za online funkcije upravljanja govornim komandama.

 

In-Car aplikacije

In-Car App We Charge - proširenje

In-Car aplikacija "We Charge" vas podržava tokom postupka punjenja. We Charge vam može pomoći da pronađete stanice za punjenje na mapi oko vaše trenutne lokacije ili na odredištu i zatim pokrenuti navigaciju da biste tamo stigli.

Uz ovaj update, In-Car aplikacija omogućava vam dodavanje funkcije kao što je statistika o iskorišćavanju stanica za punjenje, napredne opcije filtriranja i prikaz POI odredišta u okruženju.

Ovaj update omogućava korisniku In-Car aplikacije pružanje povratnih informacija o stanicama za punjenje putem ocene u obliku zvezdica i prijavu problema. Takođe, korisnici mogu da vide prosečnu ocenu u obliku zvezdica kao i prijavljene i potvrđene probleme (npr. kvarove) za stanice za punjenje.

In-Car App „Igre”

Uz In-Car aplikaciju "Igre" više ne postoji opasnost od dosade tokom vremena čekanja, na primer, tokom postupka punjenja, jer ova In-Car aplikacija vama i suvozaču pruža razne zabavne igre.

Putem ekrana infotainment sistema možete da igrate pasijans, šah, tražiti slike, tražiti reči ili novu igru "VW Go". Korisnički nalog Volkswagen ID i glavni korisnik sa validnim ugovorom za We Connect potrebni su za preuzimanje aplikacije iz In-Car Shopa.

In-Car aplikacija "Igre" nije unapred instalirana ali može da se kupi u In-Car Shopu za 0,00 EUR.

In-Car App „Servis vozila“


Aplikacija u automobilu "Servis vozila" vam omogućava da unapred planirate održavanje i popravke tako što prikazuje lampice upozorenja i zahteve za održavanje.

Zatim možete blagovremeno zatražiti termin kod željenog partnera za usluge. Aplikacija u automobilu "Servis vozila" nije unapred instalirana i može se kupiti u In-Car Shop-u za 0,00 €.

Važeći We Connect ugovor i Volkswagen ID korisnički nalog su potrebni za preuzimanje aplikacije u In-Car Shop-u.

Pogledajte video uputstvo

In-Car App „Servisni termin“

U aplikaciji In-Car "Vehicle Service", funkcija "Service Appointment Scheduling" omogućava automatsko generisanje zahteva za termine za servis sa odabranim servisnim pertnerom za aktivne obaveštenja o inspekciji kao i za odabrana svetla upozorenja relevantna za servis.

Za potpuno korišćenje usluge zakazivanja servisnog termina, potrebno je odabrati željenog servisnog partnera i aktivirati "automatsko zakazivanje termina" u aplikaciji u automobilu "Servis vozila".

Potreban je važeći We Connect ugovor i Volkswagen ID korisnički nalog.

Pogledajte video uputstvo

Više o Mobilnim Online-uslugama

Trenutno upotrebljavate We Connect Start u svom modelu ID. Uz ovaj update sada imate mogućnost besplatno da primite sledeću generaciju Mobilnih online usluga, a ona se sastoji od dva paketa: We Connect i We Connect Plus.

We Connect uključuje dodatne usluge u vezi sa vozilom, kao što je status vrata i svetala, a njegovo je trajanje neograničeno.  

We Connect Plus, između ostalog, uključuje novo Online pretraživanje POI odredišta za navigacioni sistem, a Volkswagen takođe snosi troškove za data promet za internet radio. We Connect Plus može da se produži uz naknadu nakon početnog perioda.

We Connect ID. aplikacija – položaj parkiranja

Usluga za položaj parkiranja prikazuje poslednju prenetu lokaciju vozila na bazi GPS koordinata. Tako vozilo i put do njega mogu brzo da se pronađu, a položaj se takođe može podeliti sa drugima putem pametnog telefona.

 • Jednostavno lociranje vozila, na primer, u gradovima ili na velikim parkiralištima, i to na bazi tačne adrese
 • Brz pristup vozilu putem navigacionog sistema putem We Connect ID. aplikacije
 • Jasan prikaz položaja parkiranja na mapi kao i datuma i vremena kada je vozilo bilo parkirano i moguće rute do vozila
 • Ne dolazi do trajnog nadzora vozača jer se prenos podataka sprovodi tek nakon završetka postupka parkiranja vozila

Potrebni su validni ugovor za We Connect, korisnički nalog Volkswagen ID i We Connect ID. aplikacija.

We Connect ID. aplikacija – status vozila

Usluga statusa vozila može se upotrebljavati za prikaz da li su prozori i vrata vozila zaključani ili zatvoreni i da li su parkirna svetla isključena.

Podacima o statusu vozila možete pristupiti putem We Connect ID. aplikacije.

U aplikaciji možete da vidite sledeće:

 • Status vrata, prozora, prednjih vrata i poklopca prtljažnika (otvoren, zatvoren)
 • Status parkirnih svetala (dvostrano parkirno svetlo, jednostrano parkirno svetlo)
 • Status zaključavanja (otključano, zaključano) za celo vozilo

We Connect ID. aplikacija – informacije o temperaturi

Niske temperature mogu da utiču na performanse baterije. Zavisno od vremenske prognoze na lokaciji vozila i nivoa napunjenosti baterije, We Connect ID. aplikacija može da vam prikaže preporuku o prethodnom zagrejavanju ili punjenju visokonaponske baterije vozila. U okviru toga od vas će se zatražiti da postavite vreme polaska ili napunite vozilo kako biste izbegli ograničene performanse baterije usled hladnih vremenskih uslova.

Trenutno se informacije o temperaturi pružaju za ID.3 Pure (45 kWh / neto baterija) i ID.4 Pure (52 kWh / neto baterija).

Implementacija

Prvo proverite da li imate aktivan ugovor za We Connect Start.

Aktivan ugovor za We Connect Start potreban je kako biste mogli da iskorstite prednosti Volkswagen Mobilnih online usluga. Ove usluge možete besplatno da koristite.

Ako već imate aktivan ugovor za We Connect Start i We Connect ID. aplikaciju instaliranu na svom pametnom telefonu, možete da preskočite sledeći korak.

 

 1. Preuzmite besplatnu We Connect ID. aplikaciju na svoj pametni telefon. U zavisnosti od operativnog sistema, We Connect ID. aplikaciju za Android ili iOS možete da pronađete u App Storeu ili u prodavnici Google Play.
 2. Prijavite se u aplikaciju Volkswagen ID-om i dodajte svoje vozilo
 3. Aktivirajte svoj ugovor za We Connect Start. Da biste to učinili, pratite uputstva prikazana u aplikaciji.

Kako mogu da instaliram ID. Software 3.0? 

Update se sastoji od dva dela. Da biste mogli da iskoristite sve pogodnosti ID. softvera 3.0, važno je da instalirate 1. i 2. deo updatea. 

Uz update ID. softvera 3.0 sada je moguće dodati dodatne korisnike i prebacivati između glavnog korisnika i ostalih korisnika. Nakon instalacije 1. dela updatea bićete odjavljeni iz vozila. Potrebno je da se ponovo prijavite u infotainment sistem kao "glavni korisnik" za upotrebu Mobilnih online usluga.

Pregled procesa: Update ID. softvera 3.0

Da biste primili ID. softver 3.0 "Over-the-Air", aktivirajte "Online mod" u svom vozilu. Kada je vaše vozilo u "Online modu", dostupna ažuriranja preuzimaju se u pozadini dok vozite. Vaš ID. obavestiće vas putem infotainment sistema čim ID. softver 3.0 bude dostupan za instalaciju. Da biste instalirali update, pratite sledeće korake:

 • Instalacija 1. dela - trajanje oko 6 - 8 sati (nakon instalacije 1. dela potrebno je da se prijavite kao glavni korisnik u infotainment sistemu).
 • Instalacija 2. dela - trajanje oko 1,5 sati. 
  Primanje 2. dela updatea može potrajati od sedam dana do nekoliko nedelja nakon instalacije 1. dela.

Imajte u vidu:

 • Tokom instalacije "Over-the-Air" updatea možete otvoriti svoj ID., ali nećete moći da ga punite ili uključite.
 • Online upravljanje govornim komandama: Nakon instalacije 1. dela "Over-the-Air" updatea, online upravljanje govornim komandama biće dostupno samo na engleskom i nemačkom jeziku. Nakon instalacije 2. dela "Over-the-Air" updatea ponovno će biti dostupni jezici koji su bili raspoloživi pre ažuriranja.
 • Instalacijom ID. softvera 3.0 neka vaša lična podešavanja (npr. sačuvane radio stanice, postavke za grejanje sedišta) biće vraćene na izvorne fabričke postavke.
 • Resetovanje softverskih verzija nije moguće.

Više odgovora na često postavljana pitanja o updateu možete pronaći u odjeljku FAQ.

Proces

Instalacija 1. dela

Dostupni updateovi biće automatski preuzeti tokom vožnje dokle god je vaš ID. u "Online modu". Nakon završetka preuzimanja vaš ID. obavestiće vas da je dostupan update sistema. Uzmite u obzir da je ID. softver 2.4 potreban kako bi vaš ID. automatski mogao preuzeti ID. softver 3.0.

Više o koracima za instalaciju

Nakon instalacije 1. dela

Postavite glavnog korisnika:

 • Uključite "Online mod" na početnom ekranu
 • Prijavite se kao glavni korisnik putem ikone "Korisnik"
 • Skenirajte kod koji se prikazuje u infotainment sistemu vašeg vozila pametnim telefonom tako što ćete pritisnuti taster "Skeniraj kod" putem We Connect ID. aplikacije. Takođe, možete da se prijavite upotrebom e-mail adrese povezane sa vašim nalogom We Connect ili odabirom "Prijava e-mailom" u infotainment sistemu.

Da biste iskoristili prednosti dodatnih online mobilnih usluga, napravite sledeće dodatne korake.

 • Idite u In-Car Shop putem infotainment sistema. Ovde možete besplatno nabaviti We Connect i We Connect Plus
 • Uzmite u obzir Obaveštenja i Pravila o zaštiti privatnosti i prihvatite nove Uslove i odredbe

Ako nemate validan ugovor za We Connect ili We Connect Plus, možete ih besplatno kupiti putem In-Car Shopa u infotainment sistemu. Proverite da li su vaši lični podaci tačni i celoviti.

Uzmite u obzir da se aplikacija We Charge ponovno mora nabaviti putem In-Car Shopa nakon updatea.

Instalacija 2. dela

Kao i sa 1. delom updatea, vaš ID. obavestiće vas putem infotainment sistema kada sledeći update bude dostupan za instalaciju. Pratite iste korake kao i za 1. deo.

Sada možete da iskoristite prednosti novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam želi puno zabave i srećan put u vašem vozilu ID.

Vaša digitalna Uputstva za upotrebu biće ažurirana automatski nakon ovog "Over-the-Air" updatea i primićete obaveštenje o novim ili izmenjenim elementima.

 

Update ID. softvera 3.0 instaliran "Over-the-Air" i fabrički instaliran

Koja je razlika?

 

Updateovima softvera obezbeđujemo da će vaš ID. moći da se updatuje čak i posle kupovine. Zavisno od datuma proizvodnje vašeg vozila ID., opseg određenih funkcija updatea softvera može da se razlikuje. Uz update ID. softvera 3.0 u mogućnosti ste da iskoristite prednosti brojnih novih funkcija i poboljšanja.

Ako je vaš ID. već primio ID. softver 2.4 u servisnoj radionici, a uz to imate validan ugovor za We Connect Start i korisnički nalog Volkswagen ID, vaše vozilo može primiti ID. softver 3.0 "Over-the-Air". Ako je vaš ID. isporučen sa već instaliranim ID. softverom 3.0, vi, naravno nećete primiti update ID. softvera 3.0 "Over-the-Air". Razlog je taj što je vaš ID. već ažuriran ID. softverom 3.0 u fabrici ("fabrička instalacija").

Sledeće tabele pružaju pregled funkcija dostupnih za modele ID. sa ID. softverom 3.0 instaliranim putem "Over-the-Air" updatea kao i modele sa fabrički instaliranim ID. softverom 3.0.

Više o Optimizovanom upravljanju punjenjem i energijom

Više o poboljšanoj navigaciji

Više o komforu

Više o In-Car Apps i funkcijama

Više o Mobilnim Online-uslugama

 

FAQ – pitanja i odgovori na jednom mestu

Kada može da se sprovede update ID. softvera 3.0 „Over-the-Air”?

Pre nego što vaše vozilo ID. može da primi update ID. softvera 3.0 "Over-the-Air", najpre morate da sprovedte zamenu 12-V baterije i update ID. softvera 2.4 u servisu. Nakon što se ova servisna kampanja "Zamena 12-V baterije sa updateom ID. softvera 2.4" sprovede za vaš ID. kod servisnog partnera, može proteći nekoliko nedelja dok vaš ID. ne primi update jer ID. softver 3.0 izdajemo postupno.

Koliko dugo traje instalacija updatea ID. softvera 3.0 „Over-the-Air” za moj ID.?

Update se sprovodi u dva dela. Da biste iskoristili sve pogodnosti ID. softvera 3.0, važno je da instalirate 1. i 2. deo updatea nakon što oni budu dostupni.

 • Instalacija 1. dela updatea trajaće oko 6 - 8 sati
 • Instalacija 2. dela updatea trajaće oko 1,5 sati

 

Koje će funkcije biti dostupne nakon updatea ID. softvera 3.0?

Informacije o tome što ID. softver 3.0 sadrži mogu da se pronađu u odeljku "Šta sadrži ID. softver 3.0?".

Kako mogu da prepoznam koja je verzija ID. softvera trenutno instalirana u mom vozilu ID.?

Otvorite stavku menija "Postavke" u glavnom meniju infotainment sistema u svom vozilu ID. Zatim idite na "Informacije o sistemu". Verzija vašeg ID. softvera prikazana je u odeljku "ID. softver".

Zašto moram da sprovedem update ID. softvera 3.0 „Over-the-Air” za svoj ID.?

Volkswagen preporučuje da što pre i redovno sprovodite ažuriranje softvera. To je jedini način da iskoristite prednosti dodatnih i poboljšanih funkcija. Zadnja dostupna verzija ID. softvera uvek je preduslov za primanje budućih updateova.

Da li je update ID. softvera besplatan za mene?

Da, update ID. softvera besplatan je za vas.

Već imam ID. softver 2.4, da li moram da nadogradim na ID. softver 3.0 „Over-the-Air”?

Update ID. softvera 3.0 "Over-the-Air" sadrži, između ostalog, dodatne funkcije. Zato preporučujemo da što pre ažurirate na tu softversku verziju.

Da li ću dobiti potvrdu o updateu softvera?

Verzija ID. softvera instalirana u vašem vozilu ID. evidentirana je u sistemu.

Šta će se dogoditi ako ne instaliram drugi deo updatea ID. softvera 3.0 „Over-the-Air”?

Instalacija ovog updatea "Over-the-Air" preduslov je za primanje budućih updateova. Ako ne sprovedete instalaciju (1. deo i 2. deo), navedene nove funkcije ni poboljšanja neće vam biti dostupni. Ako instalirate samo 1. deo, na primer, upravljanje govornim komandama će biti dostupno samo na engleskom i nemačkom jeziku. Zato je i 2. deo potreban kako bi funkcije u vašem vozilu ID. mogle da se u celosti nadograde i budu vam dostupne nakon ažuriranja. Nije moguće resetovati softverske verzije.

Da li „Online modus” znači da šaljem ili delim svoje podatke o lokaciji?

U ranijim softverskim verzijama aktivacija "Online moda" u vozilu automatski je omogućivala slanje ili deljenje podataka o lokaciji vozila i podataka o upotrebi vozila - bez mogućnosti individualnog odabira preferencija za slanje ili deljenje tih podataka. Uz update 3.0 sada će biti moguće aktivirati "Online modus", a zatim i individualno odabrati podešavanja za deljenje podataka koje vozilo generiše (podataka o vozilu/upotrebi, podataka o lokaciji, podataka Vehicle2X) - zahvaljujući čemu će vaše vozilo moći da ostane online, dok istovremeno imate mogućnost samostalnog odlučivanja koje ćete podatke slati ili deliti (osim za zakonski propisane funkcije kao što je eCall). Više informacija o podešavanjima za zaštitu privatnosti za update 3.0 dostupno je ovde.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team