Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

ID. Over-the-Air Update

Profitirajte ažuriranjem za ID. model

Saznajte ovde koristi od regularnog Over-the-Air ažuriranja i koji preduslovi treba da se ispune.

Iskusite budućnost danas

 

Uz redovna ažuriranja bežičnim putem, Volkswagen ID. modeli mogu imati koristi od najnovijih digitalnih unapređenja čak i nakon što su kupljeni. Funkcije i optimizacije se mogu instalirati "bežično" bez posete radionici. Kako tačno ovo funkcioniše, možete saznati ovde.

 

Ažuriranja Over-the-Air se preuzimaju u pozadini putem pristupa mobilnog telefona vozila tokom vožnje. Čim ažuriranje bude dostupno, obaveštenje će biti dostupno na infotainment sistemu i vaš ID. vodiće vas kroz korake instalacije. Dok je vaše vozilo parkirano, vrši se kompletna instalacija i sledeći put kada krenete možete da uživate u novim i poboljšanim funkcijama. Imajte na umu dodatne informacije u  digitalnom uputstvu za korišćenje vozila.

Još uvek nemate software update 2.1?

Zakažite servisni termin kod vašeg Volkswagen partnera. ID.software 2.1 je preduslov za online ažuriranje, ID.software 2.3. Ovde pogledajte više informacija i sekciju pitanja i odgovori.

Preduslovi za online ažuriranje

 

Slušamo vas. Uz pomoć vaših povratnih informacija, sastavili smo za vas sveobuhvatno programsko ažurirajne, ID.Software 2.3. PO prvi put, ažuriranje je dostupno i Over-the-Air. Bez potrebe za posećivanje servisa, za vaše vozilo iz ID porodice. Saznajte šta je novo na ovoj strani.

• Preduslov za ažuriranje bežičnim putem je instaliran update ID.Software2.1 na vaše vozilo i postojeći We Connect Start ugovor*.

• Funkcionalnost nakon ažuriranja zavisi od tržišta, godine modela i dodatne opreme i može se razlikovati.

• Instalacija ID.Software2.3 je preduslov za primanje daljih ažuriranja.

• Neka ažuriranja softvera nisu dostupna kao bežična ažuriranja i potrebno ih je izvršiti u servisu.

*Ako još niste dobili ID.Software2.1 update, kontaktirajte svog Volkswagen partnera.

Takođe, potreban vam je aktivan We Connect Start ugovor, koji možete besplatno koristiti prve tri godine i koji donosi brojne prednosti u svakodnevni život, na primer pred-klimatizaciju vozila ili prikaz statusa napunjenosti baterije.

Još uvek niste aktivirali We Connect Start?

Saznajte više o servisu i registraciji na We Connect Start strani

Šta sadrži Update?

 

ID.Software2.3 se sastoji iz dva dela. Tokom prvog ažuriranja softvera, poboljšaće se napredna kontrola dugog svetlosnog snopa, kao i sistemi za asistenciju vozaču. Za vozila sa head-up prikazima, interakcija između hardvera i softvera je optimizovana. Pored daljih poboljšanja performansi i stabilnosti, drugo ažuriranje softvera uključuje nove funkcije za ID. Svetlost, kao i prilagođavanja dizajna u okviru infotainment sistema.

Unapređen infotainment sistem

 

Sa ID.Software2.3 vaš infotainment sistem dobija novi izgled. Prilagođavanja, poput redizajniranih digitalnih tastera, prilagođenih fontova i optimizovanog rasporeda menija funkcija, značajno poboljšavaju čitljivost i upotrebljivost infotainment sistema. Dugme za početnu stranicu sada se prilagođava situaciji prikazanog konteksta i možete mu pojedinačno promeniti izgled. Osim logotipa Volkswagen, u tu svrhu su dostupne i brojne nacionalne zastave.

Nove funkcije ID. Light

ID. Light, koji je standardno instaliran u svim Volkswagen ID modelima dobija neka funkcionalna poboljšanja. Pored već poznatih funkcija, ono vas takođe vizuelno podržava u drugim situacijama kada koristite sisteme asistencije za vozača. Osim toga, ID. Light vam pomaže da efikasnije vozite signalizirajući  vam kroz svetlosne signale kada je preporučljivo skinuti nogu sa papučice za ubrzavanje.

Optimzovano prepoznavanje ambijenta i napredna kontrola svetlosnog snopa Dynamic Light Assist

Vozila opremljena naprednom kontrolom dugih svetala Dynamic Light Assist sada bolje prepoznaju druge učesnike u saobraćaju. Vaš Volkswagen ID. tako percipira motocikle ispred, vozila sa upaljenim zadnjim svetlima i reflektorima još brže i pouzdanije. Vaš komfor pri putovanju se povećava jer sistemi asistencije sada reaguju još preciznije. Vaši sistemi asistencije vozaču će takođe biti dostupni u budućnosti prilikom preuzimanja ažuriranja.

Unapređenja performansi i stabilnosti

Ažuriranje uključuje daljnja poboljšanja performansi i stabilnosti:

• Funkcionalnost nakon ažuriranja zavisi od tržišnih specifikacija, godini modela, kao i opcionalnoj opremi, pa se zbog toga može razlikovati.

• Neke nadogradnje softvera dostupne su samo u srevisu i ne mogu se izvršiti u obliku ažuriranja Over-the-Air.

Kako obaviti ažuriranje?

 

 

Napomena: Ako ste već instalirali We Connect ID. aplikaciju i imate važeći ugovor We Connect Start, možete preskočiti prve korake i početi sa korakom 4.

1. Preuzmite We Connect ID. aplikaciju za vaš pametni telefon besplatno. U zavisnosti od vašeg operativnog sistema, pronaći ćete We Connect ID. aplikaciju za Android ili iOS u Google Play prodavnica ili App Store. 

Idite u App Store

Idite u Play prodavnicu

2. Prijavite se u aplikaciju sa svojim Volkswagen ID-em i dodajte svoje vozilo.

3. Aktivirajte ugovor We Connect Start. Da biste to uradili, sledite uputstva prikazana u aplikaciji.

4. Dostupna ažuriranja se automatski preuzimaju tokom vožnje ako je ID. u online režimu.

5. Kada završite vožnju, izaberite dostupno ažuriranje. Detalje o sadržaju ažuriranja možete pronaći u "Više informacija".

6. Tokom instalacije ažuriranja Over-the-Air, vaš ID. ne može da se puni. Stoga, molimo vas da obezbedite minimalno stanje napunjenosti od 50%, a zatim uklonite utikač za punjenje.

Sada pokrenite instalaciju ažuriranja. Ovo može potrajati neko vreme u zavisnosti od veličine ažuriranja. Vaš ID. prikazuje na ekranu infotainment sistema, pre početka instalacije, da li moraju biti ispunjeni dodatni uslovi (npr. zatvoriti prozore). Ažuriranje počinje nakon napuštanja i zaključavanja vozila.

7. Tokom instaliranja ažuriranja nećete moći da koristite ili punite svoj ID.

8. Na kraju instalacije vaš ID. uspostavlja internet vezu. Sada imate koristi od novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam želi nastavak zabave i dobru vožnju u modelu ID.

Tokom ažuriranja prednje kamere, sistemi za asistenciju vozaču zasnovani na kameri (npr. Lane Assist, Travel Assist, ...) nisu dostupni iz bezbednosnih razloga od početka preuzimanja do završetka instalacije . Vaš ID. signalizira to upozorenjima i simbolima na ekranu. Tehnički, stanje je uporedivo sa "snegom na kameri", što ste možda već doživeli prošle zime. Bezbednost vašeg ID.- a se održava u vožnji. Nakon uspešne instalacije ažuriranja softvera, opseg funkcija sistema za asistenciju vozaču biće ponovo dostupan i optimizovan. Dobićete e-poštu sa porukom o pristanku da bi ste primili ažuriranje. Molimo vas da proverite prijemno sanduče e-adrese koju ste spremili u svoj Volkswagen ID. Molimo vas da ne vršite potvrdu tokom vožnje.

ID. Drivers Club: zajednica za sve ID. vozače

 

Sa svojim ID.3 ili ID.4, ne samo da ste se odlučili za mobilnost budućnosti, već ćete imati i pristup ekskluzivnom ID -u. Klubu vozača. U privatnoj Facebook grupi za istomišljenike možete razmeniti ideje i razgovarati o budućnosti mobilnosti - istražite svet ID. zajedno.

Pridružite se ID. Drivers Club DE

Pitanja i odgovori Over-the-Air ažuriranja.

Šta su Over-the-Air ažuriranja?

Ažuriranja bežičnim putem su ažuriranja softvera koja se preuzimaju putem mobilnog internet pristupa vašeg vozila. To znači da će vaš Volkswagen biti u toku sa najnovijim digitalnim razvojem i da ćete imati koristi od novih funkcija i poboljšanih funkcija.

Kako da saznam koja je softverska verzija trenutno instalirana u moj ID.?

Otvorite stavku menija "Setup" na glavnom meniju infotainment sistema vašeg ID.-a. Pronađite stavku "System information". Ako je softver "0729" ili veći broj, već imate instalirani ID.Software2.1 i vaše vozio je moguće ažurirari over-the-air. U suprotnom molimo kontaktirajte vašeg Volkswagen partnera.

Koje funkcije će biti na raspolaganju kroz ID.Software2.3?

ID.Software2.3 update uključje funkcionalna unapređenja za ID.Light, optimizovanu detekciju ambijenta i poboljšanu kontrolu glavnih svetala Dynamic Light Assist, poboljšanu upotrebljivost infotainment sistema kao i daljnja poboljšanja performansi i stabilnosti.

Koliko dugo traje over-the-air ažuriranje?

Over-the-Air ažuriranje se preuzima u pozadini tokom vožnje. Očekivano vreme instalacije zavisi od obima ažuriranja softvera i prikazuje se u infotainment sistemu pre početka instalacije.

Da li mogu da vozim svoj ID. dok se instalira over-the-air ažuriranje?

Tokom instalacije, vozilo nije dostupno. Vreme instalacije možete lako da utvrdite na ekranu infotainment sistema.

Da li je ID.Software2.3 update besplatno za mene?

ID.Software2.3 Over-the-Air ažuriranje je besplatno za vas.

Da li ću dobiti potvrdu da je softver ažuriran?

ID. Softverska verzija instalirana u vaš ID. je zabeležena sistemski.

Zašto još uvek nisam dobio ažuriranje iako su drugi odavno bili u mogućnosti da ažuriraju softver?

Over-the-Air ažuriranje se sukcesivno isporučuje kvalifikovanim vozilima. Vaš ID. će vas obavestiti čim ažuriranje bude dostupno za instalaciju.

Da li mogu da preskočim Over-the-Air update i instaliram sledeće koje je dostupno?

Over-the-Air ažuriranje je nadogradnja prethodnog. Da bi ste imali najnovije mogućnosti i unapređenja, molimo instalirajte sve dostupne verzije.

Kako da znam da je dostupno Over-the-Air ažuriranje?

Vaš ID. informisaće vas na glavnom ekranu infotainment sistema pop-up obaveštenjem da je ažuriranje dostupno za instalaciju.

Šta će se dogovditi ako koristim svoj ID. tokom instalacije (npr. otključam ili punim vozilo)?

Vaš ID. može da se otključa ili zaključa tokom instalacije ažuriranja. Ipak instalacija može biti prekinuta pod određenim okolnostima. Vožnja ili punjenje nisu mogući tokom instalacije.

Da li mogu da instaliram Over-the-Air update tokom procesa punjanja?

Ne, vozilo ne može da se puni tokom instalacije. Molimo zaustavite proces punjenja i pokrenite instalaciju ažuriranja. Kako bi usešno završili instalaciju potrebno je da vozilo bude napunjeno najmanje 50%.

Da li instalacija može da se ponovi?

Ako instalacija može da se ponovi, Vaš ID. će vas obavestiti o tome na ekranu infotainemt sistema. U suprotnom kontaktirajte vašeg Volkswagen partnera.

Zašto sam dobio Over-the-Air update ali ne vidim promene?

Ne donosi svaki Over-the-Air update vidljive prmene. Nekad se Over-the-Air ažuriranje odnosi na kvalitativna unapređenja u pozadini. Nove mogućnosti i unapređenja biće prikazani na ID. ekranu

Šta je potrebno da bih dobio Over-the-Air ažuriranje?

Over-the-Air update će biti dostupan za svakog ID. vozača u budućnosti. Sve što vam je potrebno je aktivan We Connect Start ugovor i ID.Software2.1, koji ćete dobiti od vašeg Volkswagen partnera. Da vidite koju verziju trentno imate otvorite tačku menija "Setup", zatim pronađite stavku "System Information". Ako je verzija "0792" ili veći broj, već mate instaliranu verziju ID.Software2.1 i vaše vozilo je spremno za Over-the-Air update.

Koliki nivo napunjenosti baterije je neophodan za instalaciju Over-the-Air ažuriranja?

Visokonaponska baterija mora da bude minimalno 50% napunjena pre instalacije.

Kliknuo sam ukloni obaveštenje na infotainment sistemu. Kako da dobijem ažuriranje?

Obaveštenje na ekranu je samo indikacija u dostupnom ažuriranju. Instalacija može da se nakon parkiranja vozila i "Googbye Screen" prikaza.

Da li je status veze mog ID.-a relevantan za Over-the-Air ažuriranje?

Da bi ste preuzeli ažuriranje neophodna je internet veza. Preuzimanje može da se započne samo ako je vaš ID. u "online" režimu. Postojeća onternet veza je prikazana na glavnom ekranu simbolom veze. Više informacija o statusu veze ID.-a možete da pronađete u uputstvu, pod Data transmision - Privacy.

Da li mogu da ostavim Volkswagen Data Plug ili drugi OBD priključen?

Molimo ukonite sve module iz OBD interfejsa pre početka instalacije.

Da li mogu da prekinem Over-the-Air ažuriranje tokom instalacije?

Tokom prva 2 minuta instalacija može da se prekine.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team