Poboljšane performanse punjenja

  • Vozila sa baterijama <77 kWh, sa fabički instaliranim ID. softverom 2.3, isporučuju se sa povećanjem snage punjenja.
  • Vozila sa baterijama <77 kWh, sa ID. softverom 2.3 instaliranim "Over-the-Air", primiće povećanje snage punjenja ID. softverom 3.0 "Over-the-Air".
  • Vozila sa baterijama >=77 kWh, sa fabrički instaliranim ID. softverom 3.0, isporučuju se sa povećanjem snage punjenja.
  • Vozila sa baterijama >=77 kWh, sa softverskom verzijom prije ID. softvera 3.0, primiće povećanje snage punjenja ID. softverom 3.0 "Over-the-Air".

 

Netto-kapacitet baterije Povećanje snage punjenja 5.);6.)
45 kWh/52 kWh od max. 100 kW do max. 110 kW
58 kWh od max. 100 kW do max. 120 kW
>=77 kWh od max. 125 kW do max. 135 kW

Najveća snaga DC punjenja pri temperaturi okruženja i baterije od oko 23 °C i sa nivoom napunjenosti (SOC) od oko 5 %, npr. na stanici za punjenje Ionity.

5.) Maksimalna snaga punjenja. Različite stanice za punjenje mogu se razlikovati u karakteristikama punjenja iako je kW snaga ista. Osim kW snage stanice za punjenje, maksimalna struja punjenja takođe utiče na količinu energije koja teče. Temperatura okoline i baterije kao stanje napunjenosti utiču na maksimalnu snagu punjenja.

6.) Punjenje sa maksimalnom DC snagom punjenja od 135 kW za varijante baterije Pro i Pro Performance pri temperaturi okoline i baterije od otprilike 23 °C i početnom stanju napunjenosti (SOC) od otprilike 5 %; npr. na Ionity stanici.

 

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

ID. Software 3.0 Update Over-the-Air

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team