Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Novi ID.3

Ovde započinje novo doba.

Sa modelom ID.3 počinje novo, dinamično doba u svijetu električne mobilnosti. Električne performanse susreću se sa revolucionarnim dizajnom i dometom za svakodnevnu upotrebu. I to za one koji traže promjene. Budućnost je spremna. Pridružite nam se.

Prvi - na prvi pogled:
ekskluzivno posebno izdanje modela ID.3 1ST

Ekskluzivni detalji modela ID.3 1ST svima na prvi pogled pokazuju ko je prvi: počevši od oznake 1ST i markantnog dizajna zadnjih stubova, preko oznake na upravljaču 1ST i papučica u dizajnu Play & Pause, pa sve do posebne pozdravne poruke na ekranu za dobrodošlicu - to je naše posebno izdanje, sa kojim vi kao korisnici naše usluge punjenja "We Charge" možete besplatno da punite vozilo strujom u prvoj godini širom Evrope.*

Stvorite sliku o novom modelu ID.3 1ST

ID.3. Pozdravlja vas. Elektrifikuje vas. Vodi vas naprijed.

ID.Light

Pametan: inteligentan koncept svjetala

Baterija & Domet

Snaga. Brzo punjenje.

Pozdrav

ID.3 kaže "Zdravo". Svijetlom.

Komfor

ID.Light

Pametan: Inteligentan koncept svjetala

ID.Svijetlo vizuelno komunicira sa vama i u kombinaciji sa opcionim navigacionim sistemom pomaže da vozite opuštenije u saobraćaju. Svijetlom i svjetlosnim signalom preporučuje vam promjenu kolovozne trake. Pri tome može da vas upozori i navigacijom izvući iz situacije u slučaju da se nalazite u pogrešnoj kolovoznoj traci. Ako upotrebljavate glasovne komande, dobićete povratnu informaciju u obliku svjetlosnog signala. Nakon što izađete iz modela ID.3, ID.Svijetlo će vam odgovoriti pozdravom pri odlasku - inteligentnim svjetlosnim znakom.

AR Head-up-Display

Opušten pogled u budućnost. I na kolovoz.

Opcioni AR Head-up displej prenosi korisne informacije direktno u vaše vidno polje na vjetrobranskom staklu. Putokazi i skrijetanja biće prikazani direktno pred vašim očima. Pritom se čini da su projekcija na staklu i zbivanje u saobraćaju postali jedno. Za više komfora u vožnji svakoga dana.

Panoramski krov

Neće ostati neprimjećen: panoramski krov

Sa svojom velikom staklenom površinom, koja se proteže gotovo preko cjele širine vozila, opcioni panoramski stakleni krov pravi je magnet za oči. Još ljepši je otvoren pogled u nebo. Pri tome će se zatamnjeno staklo pobrinuti za ugodne temperature i priliom direktnog sunčevog zračenja.

Podrška za glasovne komande

Sve pod kontrolom. Na vašu komandu.

Traženje pravih tastera tokom vožnje sada je stvar prošlosti. Zadržite pogled na kolovozu i uz pomoć intuitivnog rukovanja glasovnim komandama jednostavno upravljajte npr. radio uređajem, opcionim navigacionim sistemom ili svojim telefonom. Jednostavno recite "Hello ID." - i sistem će vas razumjeti.

e-Tehnologija

Baterije i domet

Snaga. Brzo punjenje.

Ujutru vožnja djece u školu, pa odlazak na posao, pa naveče povratak kući - sa jednim punjenjem baterije to nije nikakav problem jer sve tri moguće veličine baterije u modelu ID.3 imaju dovoljan kapacitet.  Na raspolaganju vam stoje 45 kWh, 58 kWh ili 77 kWh.

Ubrzanje

Novi osjećaj brzine.

Mislite li da su semafori iritantni? Ne u modelu ID.3! Odmah će vam postati zabavno iskustvo ponovnog pokretanja i brzog starta. Nema više mjenjanja brzina, nema više odloženog ubrzavanja. Jednostavno konstantno dinamično ubrzavajte i to sa punim obrtnim momentom od samog početka. Sami osjetite mobilnost budućnosti i jednu potpuno novu vrstu užitka u vožnji kad vas ubrzanje pritisne na sjedište. Serijski modeli su raspoloživi u tri varijante: sa baterijom od 45 kWh* do 77 kWh* (*neto).

Punjenje

Ubrzano punjenje.

Prednost električnih vozila: mogu da se pune gotovo svuda - kod kuće na kućnoj utičnici, na opcionom wallboxu, na parkiralištima sa stanicama za punjenje, kod brojnih Volkswagen partnera i drugih autokuća, na velikom broju benzinskih stanica - i svakog je dana sve više mogućnosti. Tako nastaje potpuno nova fleksibilnost punjenja. Dodatne informacije o punjenju pronaći ćete ovdje.

Stvorite sebi sliku o modelu ID.3

Dizajn

Pozdrav

Da li automobili mogu da flertuju? ID.3 može

U kombinaciji sa opcionim sistemom zaključavanja i pokretanja "Keyless Advanced" model ID.3 prepoznaće vas čim se približite sa ključem vozila. Stilska, opciono dostupna LED Matrix glavna svijetla nakratko će zasvjetleti kao da žele da vam namignu, a vama će se učiniti kao da ID.3 posjeduje ljudske osobine. U unutrašnjosti modela, ID.Svijetlo će vam odmah pružiti osjećaj da ste dobrodošli. Pri pokretanju vozila oglasiće se tihi zvuk koji će vam dati inspiraciju da odmah krenete. Nakon što izađete iz modela ID.3, ID.Svijetlo će vam odgovoriti pozdravom pri odlasku putem svejtlosnog signala.

Spoljašnjost

Manje automobila. Više ID-ja.

Karakterističan futuristički izgled modela ID.3: opciona prednja LED Matrix glavna svijetla, novooblikovani logo Volkswagen i dodatna linija svjetala koja se sa obje strane proteže do znaka. Koliko mu je početak prednjeg dijela futuristički, toliko mu je završetak zadnjeg dijela savršenog oblika.

Unutrašnjost

I? Dopada vam se?

Potpuno novorazvijeni dizajn besprekorno se nastavlja u unutrašnjosti. Futuristički, udoban i istovremeno pregledan. Tome doprinose atraktivna sjedišta, mnoštvo slobodnog prostora za noge, nepostojanje centralnog tunela i veliki ekran osjetljiv na dodir; tu su još ID.Svijetlo i ambijentalno osvjetljenje, koje možete individualno prilagoditi.

Ambijentalno osvjetljenje

Izrazito jasno: ugodne boje, opuštenija vožnja.

Osigurajte svom modelu ID.3 veću jedinstvenost. Pritom odaberite jednu od deset serijskih omiljenih boja (opciono je moguće 30 boja) i podarite sjaj unutrašnjosti vozila. Između ostalog instrument tabla, pregrada za mobilni telefon (opciono) i vrata. Osvjetljenje hladnijih boja ili osvjetljenje toplijih boja - imate potpunu slobodu izbora.

Više informacija o modelu ID.3

ID.3 oduševljava svojim inteligentnim, snažnim nastupom. Vozača, suvozača i prolaznike.

ID.3 Mogućnosti

IQ.DRIVE

Da li ste spremni za elektromobilnost?

Novi Volkswagen EV Check App

Download Google Play Store

Download App Store

 

Sa našom novom aplikacijom Volkswagen EV Check možete da analizirate svoj stil vožnje i saznati da li ste spremni za električnu mobilnost - i koje vam Volkswagen električno vozilo najbolje pristaje. 

Vaš lični profil pokazuje vam kako bi npr. bilo da vozite novi ID.3, koliki bi vam bio domet, koja mu je cijena, gde se nalazi najbliža stanica za punjenje i koliko traje punjenje.

ID. 3 možete otkriti i putem aplikacije uz pomoć tehnologije virtuelne stvarnosti. Zvuči kao naučna fantastika. Ali to je već danas stvarnost. Probajte.

Naše ideje za vašu mobilnost.

Kako bismo električnu mobilnost u budućnosti učinili još jednostavnijom, sastavili smo najbolju ponudu za vaš ID.3.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team