Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Svetska premijera Novi Polo

Može više

Ko kaže da od malog vozila ne možete da očekujete velike stvari? Otkrijte progresivan dizajn i inteligentnu tehnologiju u novom Polu.

Polo odlikuju brojni istaknuti detalji. 
Donosimo vam pregled prva tri:

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svetla

Izazivaju sjaj u očima

Ostali detalji dizajna

IQ.DRIVE Travel Assist

Drži vas u kolovoznoj traci a druge na dovoljnoj udaljenosti

Više o IQ.DRIVE-u

Digital Cockpit

Važne informacije u vidnom polju

Više o digitalnom komforu

Dizajn

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svetla

Izazivaju sjaj u očima

Opciono1 ćete novi Polo odmah prepoznati po pravoj vizuelnoj atrakciji: inovativnim IQ.LIGHT - matrix LED glavnim svetlima. Matrix tehnologija omogućava trajnu vožnju sa dugim svetlima bez zasljepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.2 Što sa prednje strane ostavlja dobar utisak, ne sme da nedostaje sa zadnje strane: deo paketa su opciona LED zadnja svetla sa animiranim stop svetlom i integrisanim dinamičnim pokazivačima pravca koji svojom skladnom svetlosnom linijom pokazuju pravac kretanja vozila. 

Dizaj spoljašnjosti

Individualan nastup tipičan za Polo

Svojom kompaktnom veličinom i novim detaljima dizajna Polo će vam pokazati svoj karakter već na prvi pogled. Posebno je upadljiv novooblikovani prednji deo vozila sa opcionom LED svetlosnom trakom između glavnih svetala u kombinaciji sa IQ.LIGHT - matrix LED glavnim svetlima. Ako pomnije pogledate, videćete da nije samo izbor boja individualan. Svaka se od četiri linije opreme Polo, Life, Style i R-Line odlikuje se jedinstvenim karakteristikama. Na primer hromiranim dekorima i drugim opcionim detaljima kao što su krov sa usklađenim bojama ili svetla za maglu. Koja je vaš favorit? 

Točkovi

Više izbora: program točkova za Polo

Sa kojom će kombinacijom guma i felni* vaš novi Polo najbolje izgledati, stvar je ukusa. Ali sigurni smo da ćete odabrati pravu.

Pregled svih točkova

*Naša vozila su serijski opremljena letnjim gumama. U Republici Srbiji zakonski ste obvezni da prilagodite svoje vozilo zimskim vremenskim uslovima.

Unutrašnjost

Opremljen u svakom detalju

Splja oduševljenje, iznutra još veće iznenađenje. Novi Polo već u sklopu serijske opreme oduševljava brojnim elementima opreme kao što su pregledni Digital Cockpit, osvežavajući klima-uređaj, radiouređaj "Composition" sa digitalnim radio prijemom DAB+ i interfejsom za telefon. Želite li još više, npr. individualno podesiv Digital Cockpit Pro, klima-uređaj "Climatronic" sa intuitivnom regulacijom preko dodirnih površina ili ambijentalno osvetljenje? Nema problema, oni su u zavisnosti od linije opreme dostupni serijski ili opciono. Slobodno pretražite naše linije opreme Polo, Polo Life, Polo Style i Polo R-Line.

Panoramski podizno/pokretni prozor

Otvoren za više doživljaja

Sa svojom velikom staklenom površinom, koja se proteže preko cele širine vozila, opcioni električni panoramski podizno/pokretni prozor pravi je magnet za oči. U unutrašnjosti će se pobrinuti za više svetlosti, a pored toga će pružiti još lepši otvoreni pogled u nebo. A otvoreni pogled podrazumijeva slobodan put za sunčeve zrake i svež vazduh. Vi odlučujete koliko toga želite: krov može da se podigne ili potpuno otvori. A za ugodne temperature prilikom jakog sunčevog zračenja pobrinuće se zatamnjeno staklo i kvalitetna roletna.

Digitalni komfor

Digital Cockpit

Važne informacije u vidnom polju

Kombinovani instrument Digital Cockpit u sklopu serijske opreme3 prikazuje klasične sadržaje poput brzinomera i brojača kilometara na ekranu u boji visoke rezolucije veličine 20,32 cm (8"). U kombinovanom instrumentu Digital Cockpit Pro4 prikaz na ekranu veličine 26,04 cm (10,25") možete prilagoditi prema individualnim željama. Tako možete odabrati vizuelni prikaz svojih ssistema asistencije za vozača ili kombinaciju navigacione mape i medijskih sadržaja - i to sa atraktivnim grafikama i animacijama.

Radio uređaj i navigacija

Zabava koja predvodi

Jeste li već čuli? Radio uređaj "Composition" sa ekranom veličine 15,5 cm (6,5") (serijski za linije Polo i Polo Life) pobrinuće se za dobru zabavu u vašem Polu u svakom trenutku. Ništa čudno, obzirom na to da on obuhvata i digitalni radio prijem DAB+, dva mesta za USB tipa C i interfejs za telefon. Po želji od linije Style u sklopu serijske opreme dolazi i radio uređaj "Ready 2 Discover". Osim velikog TFT ekrana u boji veličine 20,3 cm (8") on ima i mogućnost nadogradnje5   pa se od sada može proširiti navigacionom funkcijom putem In-Car-Shopa. Ko želi od samog početka navigaciju, može da odabere opcioni navigacioni sistem "Discover Media" sa ekranom veličine 20,3 cm (8") i uslugama "Streaming & Internet"6 ili navigacioni sistem "Discover Pro" sa ekranom veličine 23,5 cm (9,2") i uslugama "Streaming & Internet"6 . 

Više o "Streaming & Internet"

Rukovanje glasovnim komandama

Sluša vas

Zahvaljujući intuitivnom rukovanju glasovnim komandama možete da upravljate radio uređajem, telefonom i opcionim navigacionim sistemom u svom novom Polu. Glasovnim komandama možete da odaberete odgovarajuću radio stanicu, unos u adresaru ili traženi telefonski broj. Sa opcionim online rukovanjem glasovnim komandama7 u sklopu usluge We Connect Plus8  vaš novi Polo razumeće vas još bolje. Odaberite online, svoju omiljenu muziku ili potpuno intuitivno upravljajte unosom odredišta u svojoj navigaciji.

IQ.DRIVE

IQ.DRIVE Travel Assist

Drži vas u kolovoznoj traci a druge na dovoljnoj udaljenosti

Ako se odlučite za IQ.DRIVE Travel Assist9, novi Polo će biti opremljen kapacitivnim upravljačem: zahvaljujući površini osetljivoj na dodir može samostalno da prepozna da li imate u svakom trenutku vozilo "u rukama", i to ne samo u prenesenom značenju. IQ.DRIVE Travel Assist pobrinuće se za izrazitu udobnost u vožnji tako što će vam pomoći u monotonim i napornim situacijama u vožnji10. IQ.DRIVE Travel Assist može posebno na autoputu i dobro uređenim brzim putevima umesto vas zadržavati vozilo u kolovozoj traci i održavati brzinu pritom pazeći na udaljenost do vozila ispred vašeg10.

Automatska regulacija razmaka ACC

Drži razmak i poštuje ograničenja brzine

Opciona automatska regulacija razmaka ACC11 može da vam pomogne u održavanju prethodno podešene najveće brzine (do 210 km/h) i udaljenosti do vozila ispred.12 Tako u zastoju vaš novi Polo može automatski da koči i ponovno kreće (uz opcioni automatski menjač DSG). ACC se u kombinaciji sa opcionim navigacionim sistempom može proširiti prediktivnom regulacijom brzine i podrškom za vožnju u krivinama.13 Tako će vam biti pružena podrška u sprečavanju prekoračenja brzine preuzimanjem službenih ograničenja brzine.12  Sistem pri tome na temelju navigacionih podataka o deonici može da prilagodi brzinu vozila u krivinama, raskrsnicama (skretanjima) i kružnim tokovima.12 

Podrška upravljanja pri parkiranju „Park Assist“ uključujući pomoć pri parkiranju

Nikad lakše parkiranje

Novi Polo sa opcionom podrškom upravljanja pri parkiranju "Park Assist"14  uključujući pomoć pri parkiranju neće vam u prolasku samo reći da li je parking mesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umesto vas.15  Vi samo upravljate papučicom, gasa i kočnice i posmatrate okolinu.15  Sve ostalo će vozilo uraditi samo.

  • Senzori registruju prikladna parking mesta (do maks. 40 km/h).
  • Za ulazak u bočna parking mesta potrebna je barem dužina vozila plus 80 cm razmaka za manevrisanje, dok je za izlazak iz bočnih parking mesta potrebno barem 25 cm ispred i iza vozila.
  • Za upravna parking mesta mora postojati razmak od minimalno 35 cm sa svake strane.
Podrška pri promeni kolovozne trake „Side Assist“

Promena kolovozne trake uz pomoć sistema

Podrška pri promeni kolovozne trake "Side Assist" preko LED lampice u spoljnim retovozorima prikazuje signal za druga vozila u mrtvom uglu i vozila koja se kreću iza vas na udaljenosti do 50 metara.16 Ako uključite pokazivač pravca zbog promene kolovozne trake, sistem može da izračuna da li bi jedno od tih vozila predstavljalo potencijalnu opasnost za vas zbog svog položaja i brzine - i o tome vas po potrebi može upozoriti uočljivim treperenjem lampice.

Još više informacija o novom Polu:

impresioniraće vas svojim komfornim, bezbednim i modernim elementima.

Istaknuti detaji

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team