Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

24.1.2024 50 godina Golfa: svetski bestseler kreće u budućnost sa novim brzim infotainment sistemom i plug-in hibridom velikog dometa

50 godina Golfa: svetski bestseler kreće u budućnost sa novim brzim infotainment sistemom i plug-in hibridom velikog dometa

50 godina Golfa: svetski bestseler kreće u budućnost sa novim brzim infotainment sistemom i plug-in hibridom velikog dometa

 • Pre 50 godina, prvi Golf sišao je sa proizvodne trake. Na redu je sledeća evoluciona faza koja počinje svetskom premijerom novog Golfa 1
 • Novi hardver i softver: Golf će biti opremljen novom generacijom infotainment sistema sa brzim procesorom, intuitivnim za rad i inteligentnim sistemom glasovne asistencije
 • - plug-in hibrid kombinuje električnu mobilnost i kapacitet velikog dometa
 • Impresivna svetla: Golf će biti opremljen novim IQ.LIGHT LED matrix prednjim svetlima2 i dugim svetlima visokih performansi i osvetljenim Volkswagen logotipom2 u prednjoj maski

 

Ikona je usavršena! Volkswagen obeležava 50. godišnjicu Golfa. Serijska proizvodnja bestselera počela je u Volfsburgu u martu 1974. Više od 37 miliona jedinica napravljeno je od tog prvog Golfa do danas. Čisto matematički, to znači da je svakog dana u poslednjih 50 godina preko 2.000 ljudi širom sveta odlučilo da kupi novog Golfa. Ovim, ikona kompaktne klase postaje najuspešniji evropski automobil i najprodavaniji Volkswagen model svih vremena. Volkswagen sada, svetskom premijerom, predstavlja najnoviju fazu u evoluciji Golfa, sa novim, u potpunosti razvijenim infotainment sistemom i narednom generacijom plug-in hibridnog pogona. Najbolji Golf u poslednjih 50 godina stiže u salone ovog proleća.

 

BESTSELER U VRHUNSKOJ FORMI

 

Novi dizajn svetala. Novi Golf i Golf Variant se razlikuju po modifikacijama prednjeg dela. Vizuelno definisane karakteristike uključuju Volkswagen logo2, koji je prvi put osvetljen za evropska tržišta, i novi dizajn LED prednjih svetala. Vrhunski IQ.LIGHT LED matrix farovi 2 uključuju nova duga svetla visokih performansi sa dometom do 500 m. IQ.LIGHT 3D LED zadnja svetla2 u obe varijante takođe su dobila novi dizajn.

 

Novi infotainment sistem. U kabini se nalazi potpuno novi, intuitivni infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir. Odlikuju ga ergonomski optimizovani, osvetljeni donji klizni segmenti osetljivi na dodir, kojima se kontroliše temperatura i jačina zvuka. Potpuno su novi i unapređeni multifunkcijski volan i novi IDA2 glasovni asistent. IDA se, zahvaljujući komandama koje se izgovaraju prirodnim glasom, može koristiti ne samo za kontrolu funkcija kao što su klima uređaj, telefon ili navigacioni sistem, već i za pristup onlajn informacijama iz svih mogućih tema i oblasti - od vremenske prognoze do nekih opštih pitanja.

Novi sistemi asistencije. Upravljanje modelima Golf i Golf Variant olakšavaju novi, unapređeni sistemi asistencije poput Park Assist Plus i Park Assist Pro2 (po prvi put dostupan u Golfu) za ulazak i izlazak sa parking mesta pomoću smart telefona3, uz potpuno novu funkciju Area View2 koja omogućava pogled od 360 stepeni na određenu zonu.

Šest linija opreme na predstavljanju. Volkswagen će predstaviti novi Golf i Golf Variant u osnovnoj verziji (Golf), koju prate linije i nivoi opreme Life, Style i R-Line.

Dva kultna sportskamodela iz proizvodne linije - Golf GTE1 i Golf GTI1 - nezavisno su pozicionirani. Asortiman pogonskih agregata novog Golfa u početku će sadržati i dva plug-in hibridna pogona (eHybrid1 i GTE1), dva blaga hibridna sistema sa tehnologijom od 48 V (eTSI), četiri benzinska motora sa turbopunjačem (TSI) i dva dizel motora sa turbopunjačem (TDI). Elitni sportisti - Golf GTI Clubsport1, Golf R1 i Golf Variant R1 - na tržištu će biti dostupni u drugoj polovini godine (R modeli sa 4MOTION pogonom na sva četiri točka). Dodatne verzije sa pogonom na svim točkovima i TSI motorom od 150 kW takođe će debitovati sledeće godine. Zajedničko za sve Golf modele je potpuno nova generacija infotainment sistema, nove, osvetljene kontrole automatskog klima uređaja, i potpuno nova LED prednja i LED zadnja svetla.

Više informacija na VOLKSWAGEN NEWSROOM.

 

 1. Prototip, još uvek nije u proizvodnji

 2. U Evropi: oprema specifična za paket ili opciona.

 3. U okviru sistema.

 4. Golf GTI - potrošnja goriva u l/100 km: kombinovano 7.3-7.0; emisija CO₂ u g/km: kombinovano 166-160.

 5. Golf GTD - potrošnja goriva u l/100 km: kombinovano 5.4-5.2; emisija CO₂ u g/km: kombinovano 142-136.

 6. Golf GTE - potrošnja goriva u l/100 km: kombinovano 1.2; potrošnja električne energije u kWh/100 km: kombinovano 15.1-14.9; emisija CO₂ u g/km: kombinovano 28-27.

 7. Golf R - potrošnja goriva u l/100 km: kombinovano 8.2 - 7.8; emisija CO₂ u g/km: kombinovano 185 - 178.

Vrednosti potrošnje i emisije u skladu sa WLTP standardima, a ne sa NEDC, dostupne su za vozila. Gde su navedeni opsezi, vrednosti potrošnje i emisije CO₂ zavise od izabrane opreme vozila.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team