Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

8.12.2022 Volkswagen najavljuje novi ID.3 za sledeću godinu

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proleće sledeće godine. Sa drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspehu svoje ID.porodice: globalno je do sada isporučeno više od 500.000 ID. modela sa modularne platforme sa električnim pogonom (MEB). ID.3 se trenutno proizvodi u Nemačkoj u Zwickau i Dresdenu.

  • Kvalitet i dizajn na novom nivou: Volksvagen je prihvatio i implementirao brojne sugestije kupaca
  • Održivost u fokusu: vozilo se isporučuje sa CO2 neutralnim vrednostima(1) a unutrašnjost vozila ne sadrži materijale životinjskog porekla
  • Volkswagen proširuje proizvodnu mrežu za svoje "bestseller" vozilo: nakon Zwickaua i Dresdena i fabrika u Wolfsburgu od  2023.godine počinje sa proizvodnjom modela ID.3

Volkswagen će novi ID.3 predstaviti javnosti u proleće sledeće godine. Sa drugom generacijom modela ID.3, Volkswagen nastavlja priču o uspehu svoje ID.porodice: globalno je do sada isporučeno više od 500.000 ID. modela sa modularne platforme sa električnim pogonom (MEB). ID.3 se trenutno proizvodi u Nemačkoj u Zwickau i Dresdenu. Kako bi se zadovoljila velika potražnja, ovaj potpuno električni automobil će od sledeće godine da se proizvodi i u  fabrici u Wolfsburgu.

"Novi ID.3 potvrđuje naš zahtev u pogledu kvaliteta, dizajna i održivosti. Dizajn postaje zreliji a materijali u unutrašnjosti kvalitetniji," izjavila je Imelda Labbé, članica Uprave odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagenu. Mnogobrojni predlozi kupaca su uzeti u obzir i implementirani u svrhu poboljšanja proizvoda i obogaćivanja serijske opreme: "Potrebe naših kupaca uvek su na prvom mestu. Zato pažljivo slušamo i usklađujemo naše proizvode s njihovim zahtevima," dodala je Labbé.

Novi ID.3 isporučuje se s najnovijom generacijom software-a. Serijska oprema je takođe obogaćena: ekran sa dijagonalom od 12'' (30,5 cm), uklonjivi pod prtljažnika i centralna konzola sa dva držača za piće se ubrajaju u serijsku opremu.

Funkcije kao što su Plug & Charge i inteligentni e-planer rute čine iskustvo punjenja u novom modelu ID.3 još jednostavnijim i praktičnijim. U modelu ID.3, Volkswagen koristi najnoviju generaciju potpuno umreženih sistema podrške. Najbolji primeri su opcioni sistemi "Travel Assist" i "Park Assist Plus sa funkcijom memorije".

Od sredine decembra 2022. kupci će moći da naruče unapred konfigurisane linije opreme Life(2), Business(2), Stile(2) i Tour(3), a tada će biti poznate cene. Zbog velikog obima porudžbina, očekuje se da će novi ID.3 biti isporučen kupcima od četvrtog kvartala 2023. godine.

 1) Emisije CO2 su - koliko je to moguće - smanjuju se direktno u Volkswagen fabrikama. Podizvođači su takođe dužni da izbegavaju i na odgovarajući način smanje emisije.

2) ID.3 Pro Life, ID.3 Pro Business,  ID.3 Pro Style: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinovano 16,3- 15,2; emisije CO2 u g/km: kombinovano 0
Za vozila postoje samo vrednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

3) ID.3 Pro S Tour: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinovano 16,2 - 15,4; emisije CO2 u g/km: kombinovano 0
Za vozila postoje samo vrednosti potrošnje i emisije prema WLTP-u, a ne prema NEDC-u.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team