Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

30.6.2021 ID.4 GTX donosi dvostruki motor i pogon na sve točkove u porodicu ID. modela

ID.4 GTX donosi dvostruki motor i pogon na sve točkove u porodicu ID. modela

  • Model ID.4 GTX (1) donosi dvostruki motor i pogon na sve točkove u porodicu ID. modela
  • Umrežena funkcija upravljanja dinamikom vožnje koja dolazi u sklopu serijske opreme koordinira elektromehaničke funkcije vozne dinamike Dizajn koji se odlikuje sportskim karakterom i dinamikom naglašava stepen prepoznatljivosti
  • Klaus Zellmer, član uprave društva Volkswagen zadužen za prodaju: "Markom GTX ponovno ubrzavamo svoj "put do nule"

Simbol novog inteligentnog sportskog karaktera: nova marka proizvoda GTX društva Volkswagen. Kao prvi vrhunski model sa još boljim performansama, ID.4 GTX sada je dostupan u prvim evropskim zemljama, i to nedugo nakon svoje svetske premijere.

"Model ID.4 GTX naš je prvi potpuno električni model visokih performansi pod oznakom GTX", kaže Klaus Zellmer, član uprave društva Volkswagen zadužen za prodaju. "Spoj razuma i užitka u vožnji. ID.4 GTX posjeduje sportske karakteristike poput GTI modela, udoban je poput SUV-a i održiv poput ostalih članova obitelji ID. modela. Markom GTX ponovno ubrzavamo svoj 'Way to Zero' odnosno 'put do nule' kako bismo do 2050. godine učinili Volkswagen neutralnim u pogledu bilance CO2."

U Europi će odgovarajući modeli visokih performansi iz obitelji ID. modela ubuduće nositi kraticu GTX. Slično kao GTI i GTE, ona predstavlja vlastitu marku proizvoda. Markom GTX društvo Volkswagen obogaćuje svijet električne mobilnosti novim, inteligentnim sportskim karakterom, kombinirajući pritom performanse i održivost.

Pogon na sve točkove prvi put dostupan u porodici ID. modela

Baterija modela ID.4 GTX sprema 77 kWh energije (neto), što je dovoljno za raspon dometa orijentisan na potrebe kupaca od 340 do 480 kilometara2. Baterija se može brzo napuniti uz najveću snagu punjenja od 125 kW. Dva e-motora, jedan na zadnjoj i jedan na prednjoj osovini, zajedno razvijaju najveću snagu od 220 kW (299 KS)3 i mogu zajedno da rade kao električni pogon na sve točkove - premijera u modelima iz porodice ID. modela. Vrhunski model serije ID.4 ubrzava za 3,2 sekunde iz mirovanja do brzine od 60 km/h, a za svega 6,2 sekunde do 100 km/h. Elektronski ograničena najveća brzina iznosi 180 km/h.

Serijska funkcija upravljanja dinamikom vožnje umrežava opcionim DCC sa elektroniskom poprečnom blokadom XDS i kontroliše interakciju sa velikom preciznošću. Takođe usko sarađuje sa pogonom na sve točkove i funkcijom upravljanja kočnicama. Time se obezbeđuje da dinamika vožnje i stabilnost postignu najbolji mogući nivo u svakoj situaciji.

Užitak u vožnji i robustan izgled

Dizajn modela ID.4 GTX naglašava njegov poseban karakter - kombinaciju užitka u vožnji i robusnog izgleda. Poznata svetlosna traka u prednjem delu vozila izvedena je u kombinaciji sa markantnim i dinamičnim elementima, među kojima se posebno ističu tri elementa saćaste strukture koja oblikuju svetla za dnevnu vožnju i koja prenose svoj sportski karakter čak i kada vozilo miruje, uspostavljajući istovremeno vezu sa Golfom GTI4. Osim redizajniranog branika, pogled na zadnji deo vozila privlače i 3D LED zadnja svetla, čija su stop svetla izvedena u obliku slova X.

U skladu sa tim je izrađena i nova, jednostavnija struktura ponude: model ID.4 GTX prvi je član porodice ID. modela koji nudi potpuno redizajniranu strukturu dodatne opreme u konfiguratoru. Kupci prvo određuju izgled vozila, a zatim sledi jasno strukturiran izbor paketa. Kupci mogu birati između opcionih paketa dizajna, infotainmenta i sistema podrške kao i paketa komforne i sportske opreme, od kojih je svaki dostupan u osnovnoj varijanti i varijanti Plus. Nova struktura ponude dostupna je i za ostale članove porodice ID. modela, modele ID.3 i ID.4.

Nova marka proizvoda za porodicu ID. modela daje novi vetar u leđa strategiji preduzeća ACCELERATE. Volkswagen na temelju nje želi da pstane najpoželjnija marka kada je reč o održivoj mobilnosti. Cilj je do 2030. godine povećati udio potpuno električnih vozila u prodaji širom Evrope na 70 %. Samo u 2021. godini preduzeće planira da isporuči ukupno oko 450 000 BEV i PHEV vozila.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team