Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

10.2.2019 Premijera na sajmu u Ženevi

Novi Passat biće prvi model sa delimično automatizovanom vožnjom pri svim brzinama

Tehnički obiman update bestselera otvara put u budućnost serije modela.Premijerno u novom modelu Passat: novi "Travel Assist" omogućava delimično automatizovanu vožnju pri brzinama od 0 do 210 km/hUvek povezan: nova generacija infotainment sistema sa fiksno integrisanom SIM karticom donosi nove online mogućnosti u vozilo

Wolfsburg- Rekord u proizvodnji u trenutku premijere novog Passata: novi model će na proleće probiti dosadašnju granicu od 30 miliona primeraka. Tako će postati najuspješniji model srednje klase na svetu. Jedno je jasno: 30-milioniti Passat će biti primerak progresivno usavršene 8. generacije ovog modela.

Obima tehnički update - Passat u kojem su objedinjene najaktuelnije inovacije marke. Svoju premijeru novi Passat će proslaviti na Salonu automobila u Ženevi. A očekuje se da njegova pretprodaja krene u maju u određenim zemljama, a na tržište će se početi uvoditi u septembru (Nemačka).

 

"Travel Assist" slavi svoju svetsku premijeru u modelu Passat i to u obe varijante: kao limuzina i kao Variant. Novi model će biti prvi Volkswagen koji će sa svojim novim sistemom IQ.DRIVE moći da ponudi delimično automatizovanu vožnju pri bilo kojoj brzini (od 0 do 210 km/h).

Pri tome novi Passat - će kao prvi model ove marke na svetu - na tržište doći sa revolucionarnim upravljačem. On registruje dodir vozača i tako čini interaktivni interfejs prema sistemima kao što je "Travel Assist". Još jedan novitet u Passatu predstavlja "Emergency Steering Assist"; ovaj sistem regulacijom kočenja povećava betbednost pri izbegavanju prepreka. Nova, interaktivna "IQ.LIGHT - LED Matrix glavna svetla" pretvoriće noć u dan - inovativna tehnologija svetla koja je do sada bila dostupna samo za aktuelni model Touareg.

Istovremeno sa novim modelom Passat uvodi se i treća generacija modularnog infotainment sistema (MIB3).  "App Connect" - interfejs za integraciju aplikacija za smartphone - prvi put u Volkswagenu nudi bežičnu integraciju aplikacija za iPhone preko bežičnog sistema "Apple CarPlay™". Passat će pri tome od sada putem sistema MIB3 po želji biti neprestano online jer su novi infotainment sistemi serijski opremljeni integrisanom SIM karticom. Osim poboljšanih navigacionih usluga sa informacijama u realnom vremenu, dostupne su i nove tehnologije, usluge streaminga muzike, internet radio, (online) upravljanje glasovnim komandama, neometana upotreba online usluga "Volkswagen We" kao i  podešavanja (profili) vozila koja se sada spremanju u (cloud). Takođe će biti moguće upotrebljavati pametne telefone kao "mobilne ključeve" za otvaranje i pokretanje Passata. 

MIB3 i novi "Digital Cockpit" čine digitalno umreženu celinu. U odnosu na prethodni sistem ("Active Info Display") digitalni instrumenti su dosledno unaprijeđeni. Grafički prikazi sada još kontrastnijeg prikaza jasni su i kvalitetni. Spektar funkcija podignut je na novi nivo. Pritom se tri različite konfiguracije prikaza sada mogu aktivirati pomoću samo jednog tastera preko novog multifunkcionalnog upravljača

 

Unapređena je i ponuda pogona. Passat GTE - plug-in hibridni model serije koji od sada dolazi sa znatno većim električnim dometom. On sada iznosi otprilike do 55 km u novom WLTP ciklusu; što odgovara dometu od cca 70 km prema NEDC ciklusu. Passat GTE sa svojom kombinacijom e-motora i efikasnog benzinskog turbomotora (snaga sistema od 160 kW / 218 KS) istovremeno nudi prednosti udobnog i sigurnog vozila za duge deonice. Passat GTE već sada postiže granične vrednosti norme za izduvne gasove Euro 6 koja će važiti tek od 2021. godine za nova vozila. Svi ostali TSI i TDI pogoni ispunjavaju normu za izduvne gasove Euro 6-TEMP. Pri tome je svaki novi Passat - bez obzira na to je li reč o benzinskom ili dizelskom motoru - opremljen filterom za čestice.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team