Kako funkcioniše toplotna pumpa?

ID.5 GTX

Održivost ima prioritet: pored isporuke ID.5 GTX sa neutralnom emisijom ugljenika, Volkswagen takođe preuzima odgovornost za zaštitu klimatskih uslova kada bira rashladno sredstvo. Ovde se koristi toplotna pumpa sa rashladnim sredstvom R744 koje je znatno manje štetno za klimatske uslove (u poređenju sa fluorisanim rashladnim sredstvom). Zahvaljujući visokom stepenu efikasnosti, energetski je efikasan način zagrevanja električnog vozila kada je spoljna temperatura niska. U poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, električno vozilo ne proizvodi dovoljno sekundarne toplote iz pogonskih komponenti da bi dovoljno zagrejalo unutrašnjost. Rešenje: visoko efikasan sistem toplotne pumpe komprimuje rashladno sredstvo pod visokim pritiskom. Dobijena toplota se koristi za zagrevanje hladnog vazduha koji prolazi kroz nju.

To znači da se za visokonaponsko grejanje troši manje energije iz baterije, a postoji i prednost u dometu u odnosu na električna vozila bez toplotne pumpe.

Koliko god je moguće, emisije CO2 se izbegavaju i smanjuju direktno u Volkswagenu. Poddobavljači su shodno tome dužni da ih izbegavaju i smanjuju. Emisije CO2 koje se ne mogu izbeći i smanjiti u Volkswagenu i kroz odgovarajuće obaveze u lancu snabdevanja nadoknađuju se u istom iznosu sertifikovanim projektima zaštite klimatski uslova.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Potpuno električan ID.5 GTX sa dvostrukim motorm i pogonom na sve točkove

Potpuno električan ID.5 GTX sa dvostrukim motorm i pogonom na sve točkove

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team