Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Koliko daleko mogu da vozim?

Struja vas nosi.

Naša ID. Porodica predstavlja novu generaciju električnih vozila koja mogu da podnesu veće udaljenosti sa samo jednim punjenjem baterije. Kao rezultat toga, električna mobilnost postaje atraktivna alternativa za sve više i više ljudi, bilo da su vozači kratkih relacija ili vozači na duge relacije. A na novim stanicama za brzo punjenje, ovaj proces je sada brži nego što ste mislili.

Ako razmišljate o elektromobilnosti, automatski se postavlja pitanje dometa. Koliko daleko mogu da vozim sa baterijom? Kako da obavim duža putovanja? Gde da napunim vozilo i koliko dugo to traje? Prelaskom na elektromobilnost možete lako napuniti svoj električni automobil na stanici za punjenje tokom kratke pauze.

I imamo još jednu dobru vest za vas: 2019. godine, naša nova električna vozila će biti predstavljena na osnovu modularnog električnog pogona (MEB). Sa ID. Porodicom tada može da se dostigne domet od oko 330 do više od 550 km¹ u novom WLTP standardu - u zavisnosti od veličine baterije i karoserije odgovarajućeg vozila.

Usput rečeno, WLTP je skraćenica za svetski harmonizovanu proceduru testiranja vozila u svetskim razmerama i nova je, globalno standardizovana procedura testiranja koja se više fokusira na svakodnevno ponašanje u vožnji.

Svakodnevni putnik.

Prvo odvezi decu u školu, a onda u kancelariju.

Idete na nekoliko kratkih putovanja svaki dan? Ujutro vozite decu u školu, zatim se odvezete do kancelarije i popodne obavite kupovinu. Ako vozite svoj električni automobil kao prosečnu dnevnu vožnju za oko 50 km dnevno, u zavisnosti od veličine baterije, potrebno je da je napunite samo jednom ili dva puta nedeljno. Idealno je da to uvek radite kod kuće noću preko opcionog Wallboxa. Tako možete ujutro ući u svoje napunjeno električno vozilo i započeti dan pun energije.

Infrastruktura za stanice za punjenje u javnim prostorima svaki dan napreduje. Na parkiralištima supermarketa se sve više gradi. Poslodavci sve češće obezbeđuju i mogućnost da se vozila pune na parkiralištu kompanije. Tako možete radno vreme kod svog poslodavca koristiti efikasno i svoje vozilo napuniti kada je potrebno tokom tog vremena 1-2 puta nedeljno.

Vikend i izleti.

Na dva dana posetite rođake ili uzmite kraći odmor.

Nekoliko puta godišnje putujte svojim električnim automobilom. Bilo da posetite svoju porodicu i prijatelje, da vidite drugi grad, ili da se nakratko odvezete do mora ili planina tokom uskršnjih ili jesenjih praznika. Sa ID. sve to možete i na autoputevima na osnovu većih opcija baterija sa realnim dometom od 400 km ².

Moći ćete da stignete do mnogih destinacija na srednjim dužinama, izleti, tokom pauze za kafu bez ikakvog ili sa kratkim punjenjem.

Na Odmor.

Pauza i punjenje na većim udaljenostima

Da li ste znali da morate električno vozilo napuniti samo tri do četiri puta na udaljenosti od oko 1.000 km? Na taj način možete pokriti veće udaljenosti. I budimo iskreni - za protezanje nogu, kratku užinu ili vruću kafu ovo je dobar izgovor.

Ako postoji put koji ne želite voziti sa svojim električnim automobilom, možete koristiti konvencionalnu vožnju kao dodatnu mobilnost po specijalnim cenama - u Austriji uz finansiranje lizinga preko Porsche Banke do 30 dana - kod našeg partnera Iznajmite Europcar širom sveta. Više informacija možete dobiti od VW e-partnera. Važi za privatne i poslovne korisnike. Isključeni su kupci flote i državne administracije.

Veliki domet. Velika fleksibilnost.

Kada mislite o e-mobilnosti?

Već vozite električni automobil ili razmišljate o kupovini jednog? Vrlo dobro. Jer sada znate da je domet električnih vozila veći nego što ste mislili. Bilo da je reč o kratkim ili dugim putovanjima, u svakodnevnom životu ili na odmorima - od sada ste jednako fleksibilni kao i kod benzinskih ili dizela modela. Naročito je zgodno da se sledeća stanica za punjenje može pronaći brzo i jednostavno u bilo kom trenutku putem navigacionog uređaja. Zbog toga što je ponuda javnih punjača sve veća.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team