Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Tehnologija budućnosti. Elektromobilnost na svakodnevnom testu.

Tehnologija budućnosti. Elektromobilnost na svakodnevnom testu.

Koje su ustvari prednosti električne mobilnosti? I šta je to što u vezi sa njom fascinira ljude? Da li je to tiha vožnja bez lokalnih emisija izduvnih gasova?
Mi smo znatiželjni i zato smo pitali razne ljude da li žele određeno vreme da voze hibridno ili električno vozilo. Pri tome smo ih, naravno, pratili i iz prve ruke saznali više o prikladnosti električne mobilnosti u svakodnevici.

e-up! - velikan kada je reč o prostoru i snazi.

Claire Ewert odmah je bila oduševljena kada je videla svoj e-up!. Nju je posebno ugodno iznenadila snaga koja se krije u ovom malom trkaču. A ova 32-godišnjakinja svoj e-up! upotrebljava svaki dan - bez obzira da li je reč o privatnoj kupovini, slobodnom vremenu ili poslovnoj isporuci pošiljki. Naime, njoj e-up! takođe služi za dostavu paketa različitih veličina. Stoga je posebno važno da njegov prtljažnik nudi dovoljno prostora za sve njene isporuke. Za nju je njen mali automobil jednostavno najveći, a njeni se prijatelji u potpunosti slažu sa njom: "Uvek moram da odem negde i pokazujem vozilo ljudima. Svako tada želi odmah da uđe u njega i obavi probnu vožnju. A osećaj tokom vožnje jednostavno je neopisiv. Kada vozite e-up!, odmah se osećate kao kod kuće."

Claire Ewert objašnjava kako joj njen e-up! pomaže u obavljanju svakodnevnih zadataka

Sve u dometu.

Za Michela Kreppolda električna mobilnost je važna.

Za Michela Kreppolda, koji putuje svakodnevnim relacijama, električna mobilnost je važna. Naime, ovaj 39-godišnjak svaki dan vozi 120 km do svog radnog mesta - a to je jednostavno i udobno zahvaljujući njegovom e-Golfu. Ovaj električni automobil ne raspolaže samo komfornim dometom, već se takođe bez poteškoća može puniti tokom vožnje na posao. Zbog brojnih kilometara koje porodica prelazi na putu do posla i tokom slobodnog vremena vikendom, električni automobil je itekako isplativ.

Za Michela Kreppolda njegov je e-Golf pravi izbor za celu porodicu - sa uobičajenom udobnošću Golfa: "e-Golf je izvrstan porodični automobil, optimalan za malu porodicu. Meni je električna mobilnost vrlo važna jer ona predstavlja budućnost."

Michel Kreppold pokazuje koliko je jednostavno putovati svakodnevnim relacijama u svom e-Golfu

Punjenje kod kuće i uživanje u slobodi.

Porodica Kavemann u potpunosti živi načelo električne mobilnosti.

Struju proizvodi vlastitom fotovoltaičkom napravom, zahvaljujući kojoj svoj e-up! puni putem vlastitog Wallboxa. Za 50-godišnjeg Inga Kavemanna jedna je stavka bila itekako važna tokom nabavke fotovoltaičke naprave: samoodrživo generisanje struje kako bi mogao samostalno da puni svoj e-up!. Time se njemu i njegovoj porodici obezbeđuje sloboda koje se više nipošto ne žele odreći. A time takođe ostvaruju svoj doprinos unapređenju upotrebe alternativnih energetskih izvora.

Od tihog, opuštenog osećaja u vožnji sve do teme zaštite okoline - celokupna porodica je oduševljena svojim udobnim, tihim automobilom. A najoduševljeniji je sin Luca, koji smatra da je e-up! "zaista cool".

Porodica Kavemann sama proizvodi struju za svoj e-up!.

Službeno vozilo sa bonusom za zaštitu okoline.

Hibridni ili električni automobil kao službeno vozilo?

Dr. Alfons Roerkohl vrlo jednostavno može da zamisli da sve svoje zaposlene opremi dodatnim hibridnim ili električnim vozilima. Naime, njegovi saradnici već dugo marljivo voze Passat GTE. Osim gotovo nečujne vožnje, oni pre svega cene prostranost hibridnog vozila. Međutim, direktorov glavni argument za nabavku dodatnih hibridnih službenih vozila je smanjenje štetnog uticaja na okolinu. I sloboda samostalnog odabira vrste pogona: "Kod hibridnog vozila sami možete odlučiti da li hoćete da vozite na električni pogon ili sa benzinskim motorom."

Sa hibridnim automobilom kao službenim vozilom dr. Roerkohl štiti okolinu

e-Golf sa vlastitom stanicom za punjenje. Uživanje na putu u punom je naponu

Zaposleni autokluba Alexander Weber i njegova supruga voze e-Golf.

Kod svog električnog automobila najviše uživaju u tome što se noću može napuniti putem Wallboxa instaliranog u kući i što sledeći dan odmah mogu da započnu sa vožnjom. Ali takođe je odlučujuć još jedan faktor: "Najmanje smo računali na to da će račun za struju biti tako nizak."

Ali e-Golf oduševljava porodicu Weber jednom dodatnom karakteristikom: naime, on je vrlo tih. Oni vole što automobil klizi putem, a osećaj je nalik onome kada letite avionom. Sve u svemu, ocena porodice Weber je pozitivna. U e-Golfu su pronašli idealan porodični automobil koji im garantuje dobar i siguran osećaj.

Glavni argumenti Alexandera Webera za e-Golf? Praktično punjenje kod kuće i niži troškovi

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team