Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Budućnost dopunjavanja AdBlue®

Budućnost dopunjavanja AdBlue®

Mnogi Volkswagen modeli već su opremljeni SCR dizel tehnologijom i svakodnevno ih ima sve više. Ona može značajno da smanji emisije štetnih azotnih oksida i da se pridržava strogih granica emisije Evropske unije (Euro 6). Već 2009. godine prvo vozilo kompanije Volkswagen pojavilo se na tržištu sa ovom tehnologijom. Za ovu tehnologiju budućnosti, vašem vozilu je potreban AdBlue®, sintetički rastvor uree koji se puni u poseban rezervoar u vozilu. Nalazi se u zavisnosti od modela vozila ispod poklopca za rezervoar goriva, u prtljažniku ili u motornom prostoru.

Kako funkcioniše?

Ne radi bez AdBlue®, jer je to radna tečnost SCR dizel tehnologije.

1. Izduvni gasovi se propuštaju kroz oksidacioni katalizator i filter čestica dizel goriva.

2. AdBlue® je dodat.

3. Termička reakcija AdBlue® razgrađuje amonijak.

4. Amonijak reaguje u SCR katalizatoru sa azot-oksidima, koji se na taj način pretvaraju u ekološki prihvatljive komponente azot i vodu.

Sipanje

AdBlue napunite brzo, čisto i lako kod svih kompanija koje servisiraju Volkswagen. Naravno sa sertifikovanim AdBlue® prema ISO 22241.

Potrošnja

Putničkom automobilu treba samo oko 1 do 3 litre AdBlue® na 1.000 km. Koliko AdBlue® troši vaše vozilo zavisi od modela vozila, radnih uslova i profila vožnje. Kapacitet rezervoara je između 11 i 19 litara.

Hladno ostavlja AdBlue® hladnim

Na nižim temepraturama od -11 ° C. Zahvaljujući automatskom sistemu grejanja koji AdBlue® dovodi do ispravne radne temperature odmah nakon starta. Antifriz nije potreban.

Potrošnja i punjenje

Potrošnja AdBlue® vašeg Volkswagen zavisi od vašeg stila vožnje, radne temperature sistema i temperature okoline.

  • Ako je AdBlue® rezervoar prazan, motor se više ne može pokrenuti! Tako da na vreme budite sigurni da je rezervoar uvek napunjen.     
  • Naš savet: Jednostavno dopunite AdBlue® kod svog servisnog partnera Volkswagen. Brzo, čisto i jeftino.     
  • Kada ga treba napuniti? Da ne biste doživeli neprijatno iznenađenje, upozorenje na instrument tabli vas obaveštava o 2.400 km i 1.000 km pre nego što se AdBlue® potroši sasvim.

Volkswagen modeli sa AdBlue®.

Model sa AdBlue® se može prepoznati ne samo po nižim emisijama azotnog oksida, već i po odvojenom otvoru za punjenje AdBlue®. Otvor se može naći pored vrata za punjenje dizel goriva, u prtljažniku ili motornom prostoru (isključivo za Caddy).

AdBlue® nije aditiv za gorivo, već gorivo i mora se puniti nezavisno od goriva.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team