Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Sistemi asistencije iz Volkswagena Dobro dođe.

Sistemi asistencije koji mogu da vas zaštite.

Većina Volkswagenovih sistema za asistenciju vozačima je tu da se oslobode svakodnevnog stresa. Ali postoje i sistemi koji ne postanu aktivni sve dok se ne nađete u nepredviđenoj situaciji. Oni mogu da zaštite putnike i ostale učesnike u saobraćaju. Lep je osjećaj znati da je takva zaštita prisutna.

Kočnica u slučaju višestrukog naletanja

Jedan udes ne bi trebalo da izazove dodatne sudare.

Kočnica u slučaju višestrukog naletanja doprinosi tome da se poslije jednog sudara ne dogodi više dodatnih sudara. Sistem je tu da bi se izbegli dodatni sudari i spriječi zanošenje. On u granicama sistema obezbjeđuje što brže zaustavljanje vašeg Volkswagen vozila.

Proaktivni sistem zaštite putnika

Povećava zaštitu kada prijeti sudar.

Ako proaktivni sistem zaštite putnika otkrije potencijalnu nezgodu, vozilo i putnici se pripremaju za moguću nesreću na preventivni način. U ovom slučaju, automatsko zatezanje sigurnosnih pojaseva fiksira vozača i suvozača na sjedištu. Ako sistem detektuje visoku bočnu dinamiku - tj. moguće klizanje vozila - panoramski krov i bočni prozori se automatski zatvaraju, ostavljajući jedan manji otvor. Zatvaranje bočnih prozora garantuje u ovom slučaju najbolju moguću podršku vazdušnih jastuka za glavu/bok, kako bi se razvila optimalna zaštitna funkcija. Istovremeno, zatvoreni prozori i zatvoreni panoramski krov spriječavaju upadanje raznih predmeta poput kamenja ili grana, što takođe može da izazove povrede.

Emergency Assist

Zaustavlja vozilo kada vi za to niste u stanju.

Opcioni sistem Emergency Assist u slučaju hitnih zdravstvenih problema preuzima dijelimično upravljanje vozilom. On postaje aktivan kada sistem za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" ne registruje aktivnost vozača na volanu i kada uprkos upozorenju izostane njegova reakcija. Sistem u tom slučaju kratkim aktiviranjem kočnice, zvucima upozorenja, uključivanjem sva četiri migavca i sporom vožnjom u sopstvenoj saobraćajnoj traci pokušava da reaktivira vozača, ali i da upozori saputnike i ostale učesnike u saobraćaju. Ukoliko vozač i tada ne preuzme upravljanje vozilom, Passat će kontrolisano biti zaustavljen. Na taj način je, u okviru granica sistema, moguće spriječavanje udesa.

Sistem Emergency Assist je na raspolaganju u kombinaciji sa paketom sigurnosti za model Passat Highline sa mjenjačem sa dvostrukom spojnicom DSG.

„Front Assist“

Kada su ulice pune, Vi ste potpuno opušteni.

U saobraćaju možete da ostanete opušteni ukoliko držite dovoljno odstojanje u odnosu na vozila ispred. Podršku pri tom Vam pruža opciona automatska kontrola odstojanja ACC. ACC meri rastojanje i relativnu brzinu vozila ispred, pri čemu senzor nadzire prostor ispred vozila. Kod vožnje u koloni i zastojima sistem u kombinaciji sa opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom DSG usporava vozilo do zaustavljanja i u zavisnosti od situacije u kratkom roku ponovo pokreće vozilo. Sistem može, u okviru svojih granica, da drži odstojanje u odnosu na vozilo ispred do brzine od 160 km/h.

Ponekad se dogodi nešto nepredviđeno, tako da je potrebno brzo i snažno kočenje. U takvim slučajevima od pomoći može da bude sistem za nadzor prostora oko vozila koji je sastavni deo paketa opreme, uključujući i funkciju nužnog kočenja u gradskoj vožnji. Ukoliko pri brzinama između 30 i 210 km/h u granicama sistema dođe do prepoznavanja kritične situacije naletanja, sistem Front Assist zvučno i vizuelno upozorava vozača i priprema moguće kočenje. Ukoliko ne dođe do otklanjanja kritične situacije, sistem automatski započinje kočenje koje, u datim okvirima, smanjuje brzinu naletanja. Sistem Front Assist pruža podršku vozaču i za vreme samog kočenja tako što - kada je to potrebno - koristi maksimalnu snagu kočenja.

Funkcija nužnog kočenja u uslovima gradske vožnje (City Emergency Brake) predstavlja proširenje sistema Front Assist i deluje u uslovima kreni-stani saobraćaja tako što pri brzinama od 5 do 30 km/h može da reaguje naglim kočenjem u poslednjem trenutku pre sudara usled naletanja.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team