Park Assist Plus i parkiranje na daljinu u novom Tiguanu

Detalji o podršci upravljanju pri parkiranju

Park Assist Plus Vaš

Volkswagen sa opcionom podrškom pri parkiranju "Park Assist Plus" neće vam u prolasku samo reći da li je parkirno mesto dovoljno veliko - nego će i samostalno parkirati umesto vas. ¹ Ako je brzina manja od 40 km/h, Park Assist Plus uvek će tražiti prikladna bočna parkirna mesta, a ako je brzina manja od 20 km/h, tražiće i upravna parkirna mjesta. Kada ste odabrali jedno od pronađenih parkirnih mesta, započnite postupak parkiranja. Park Assist Plus izvršiće odgovarajući manevar parkiranja umesto vas, preuzeće upravljanje i pritiskanje papučice gasa i kočnice¹ ², a vi samo treba da nadzirete postupak parkiranja i eventualno izvršite korekciju.   

Ali Park Assist Plus može i više od toga. On takođe omogućava izlazak iz bočnih parkirnih mesta. U slučaju neuspešno izvršenog postupka parkiranja može vam pomoći tako što će uspešno završiti postupak umesto vas.¹² 

Funkcija memorije za podršku pri parkiranju

Podrška pri parkiranju može se opciono proširiti funkcijom memorije. Tada svom Volkswagenu možete da prenesete potpuno individualne manevre parkiranja. Npr. za parkiranje ispod nadstrešnice ili u garaži. Pritom svoj Volkswagen morate parkirati samo jednom i sačuvati postupak parkiranja. Nakon toga će vaš Volkswagen samostalno ponavljati naučeni manevar parkiranja koliko god puta želite, a vi ćete samo morati da nadzirete postupak.¹²Pritom možete da prilagodite i sačuvate do pet manevara parkiranja.  

Park Assist Pro

Park Assist Pro ne donosi samo prednosti sistema Park Assist Plus, već omogućava i upravljanje postupcima ulaska i izlaska iz parkng mesta sa vašeg pametnog telefona. Za to morate samo da instalirate aplikaciju Park Assist Pro na svoj pametni telefon. ³ Ako je vaš Volkswagen pronašao prikladno parking mesto, možete da izađete iz njega i pokrenete postupak ulaska u parking mesto spolja putem telefona.¹ Svojim vozilom možete takođe da izađete iz parking mesta putem daljinskog upravljanja, a pri ulasku u vozilo više ne morate da se gurate u uska parking mesta.¹

U okviru granica sustava.

Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Za parkiranje na daljinsko upravljanje pomoću sustava Park Assist Pro morate skinuti aplikaciju "VW Park Assist Pro" društva Volkswagen AG. Prije prve upotrebe morate prihvatiti uvjete korištenja aplikacije. Aplikacija je namijenjena za iOS uređaje (od verzije iOS 15; iPhone 6s ili noviji). Pri upotrebi s drugim krajnjim uređajima, osobito Android uređajima, ovisno o operativnom sustavu i modelu mobilnog krajnjeg uređaja može doći do ograničenja tijekom uspostavljanja bluetooth veze ili do ograničenja stabilnosti veze. U tim se slučajevima manevar parkiranja ne može izvršiti na daljinsko upravljanje ili će se on prekinuti. Dodatne informacije o aplikaciji pronaći ćete ovdje: https://apps.apple.com/de/app/vw/id1515103231; https://play.google.com/store/apps/details?id=de.volkswagen.pap

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Novi Tiguan

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team