Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Gde mogu da punim?

Gde mogu da punim?

Elektromobilnost će sve više odrediti naš svakodnevni život. Možda uskoro i vaš. Onda se možete odvojiti od starih navika i otkriti da je sada sve mnogo lakše. Na primer, možete napuniti električni automobil dok spavate, radite ili idete u kupovinu. Brojne stanice za punjenje na putu ili direktno kod kuće isporučuju vam energiju u svakom trenutku. Mislite o ekologiji, vozite još održivije i stvarate manje štetene emisije za budućnost. To zvuči dobro? I jeste.

Punjenje kod kuće.

Vaš električni automobil se puni dok spavate.

Zamislite da ujutro uđete u električno vozilo i počnete dan pun energije. Dok ste se odmarali preko noći, vaš automobil je napunjen. Sve što vam je potrebno je opcioni kabl za napajanje. Omogućava vam da napunite bateriju na bilo kojoj kućnoj / Schuko utičnici.

Benzinska stanica u vašoj kući.

Punjenje na utičnici:

Punjenje električnog automobila kod kuće je lakše nego što mislite. Jednostavno priključite kabl za punjenje u utičnicu i utikač za punjenje u vašem vozilu. Ako zatim zatvorite auto pomoću ključa za automobil, proces punjenja počinje odma

Punjenje preko Wallbox-a:

Ako imate svoju kuću sa garažom ili nadstrešnicom, najjednostavnija opcija je da instalirate opcioni Wallbox. Proces punjenja je jednako lak, ali mnogo udobniji i brži od kućnog / Schuko priključka: Jednostavno izvucite utikač, uključite ga, zaključajte automobil, ponovno otključajte - i to je to. Energija se, naravno, uzima iz kućne mreže i naplaćuje se kao i obično preko vašeg dobavljača električne energije. Udobnije i brže, onako kako vi to želite.Ako nemate vlastitu kuću, ali ste stanar ili deo stambene zajednice i parkirate na ulici ispred kuće, punjenje se u početku čini težim, jer javna infrastruktura za punjenje sigurno nije prisutna u svim stambenim područjima. Najlakši način je, dakle, da ponovo napunite bateriju kod svog poslodavca, pod uslovom da se na tom mestu obezbedi odgovarajuća infrastruktura za punjenje. Prednost je u tome što je prilikom prosečne dnevne vožnje (na primer, ukupno oko 50 km na dan) potrebno ponovo puniti samo jednom nedeljno. Ovo je najbolje uraditi tokom radnog vremena ujutro ili popodne.

Nalazite se u stambenoj zajednici sa svojom garažom? Tada vam je potrebno odobrenje svih vlasnika, za instalaciju Wallbox-a. Ali i ovde je promena jasno primetna. Konačno, zakonodavac je upravo pokrenuo promene kako bi vam olakšao korišćenje prednosti naplate u objektima u zajednici.


Du bist in einer Wohnungseigentümergemeinschaft mit eigener Garage? Dann brauchst du im Moment noch die Zustimmung aller Eigentümer, damit du eine Wallbox installieren darfst. Aber auch hier ist der Wandel deutlich spürbar. Schließlich hat der Gesetzgeber gerade Änderungen angestoßen, die es dir erleichtern sollen, die Vorteile von Lademöglichkeiten in Gemeinschaftsanlagen zu nutzen.

Punjenje na parkingu kompanije.

Vaš električni automobil se puni dok ste na poslu.

Sve više i više poslodavaca je zauzeto postepenom elektrifikacijom svoje flote i službenih automobila. Mnogi poslodavci grade infrastrukturu za punjenje i sada nude svojim zaposlenima mogućnost da dopunjuju svoje električno ili hibridno vozilo na internoj stanici. Ovo menja mobilnost. Da li vaš poslodavac već nudi stanice za punjenje na parkiralištu kompanije? Onda morate da napunite svoj električni automobil kao putnik na kratkim relacijama sa oko 50 km dnevno samo jednom nedeljno. I najbolje je da to radite tokom radnog vremena.

Punite dok ste u kupovini.

Vodite računa o kupovini. Vaš automobil se već puni strujom.

Vreme je danas vredno. Zašto ga ne koristite, punjenje dok se bavite drugim stvarima. Na primer, kupovina. Sve više supermarketa, trgovačkih centara i prodavnica nameštaja postepeno proširuje svoju infrastrukturu za punjenje. Na taj način možete ponekad čak i besplatno napuniti svoj električni automobil, ne samo da pokrijete dnevne potrebe za punjenjem, već i efikasno iskoristite vreme tokom procesa punjenja.

Punjenje na autoputu.

Punjenje na pauzi na putu.

Kao vozač na velike udaljenosti, morate da napunite svoje električno vozilo na autoputu. Dobra vest je da će se ovde mnogo toga promeniti, posebno u naredne dve godine. Infrastruktura za brzo punjenje se razvija i proširuje. Između ostalog, Volkswagen grupa je uključena u razvoj takve infrastrukture za punjenje kao deo zajedničkog preduzeća IONITI, koje je osnovano sa drugim proizvođačima automobila. A dobavljači električne energije više ulažu u proširenje stanica za brzo punjenje na autoputevima, tako da će u doglednoj budućnosti na različitim područjima održavanja autoputa pružiti odgovarajuću dodatnu opciju za punjenje.

Obimna mreža servisa nudi mnoge slobode.

Da li ste spremni za e-mobilnost?

Već vozite električni automobil ili razmišljate o kupovini jednog? Vrlo dobro. Jer sada znate da postoji bezbroj načina za punjenje. Bilo privatno u vašem domu, u garaži ili na parkingu. Napolju i na autoputu ili dok kupujete na parkingu u gradu. Snabdevanje javnih stanica za punjenje raste, kao i interes za njihovu rekonstrukciju. Zato što je vožnja električnih automobila budućnost.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team