Snaga, iznova generisana

Novi Golf: motori

Možete da birate između nekoliko pogonskih opcija u novom Golfu:

  1. 2,0 l turbodizel motor snage 110 kW.
  2. Jednog od dva 1,5 l TSI motora sa 85 kW ili 110 kW.
  3. 1,5 l eTSI motor je takođe dostupan, koji je efikasan i koristi djelimično hibridnu tehnologiju. Starter-generator pruža podršku motoru pri kretanju i niskim brzinama, a litijum-jonska baterija se puni tokom kočenja i kotrljanja, što značajno smanjuje potrošnju i emisije CO2. eTSI motori su upareni sa 7-stepenim DSG menjačem.

Golf Style je dostupan i kao plug-in hibrid (Golf eHybrid) sa elektromotorom i TSI benzinskim motorom. Kada je baterija napunjena, Golf eHybrid može preći do 100 kilometara1 (kombinovano) samo na električni pogon, bez lokalnih emisija CO2, mereno prema WLTP standardu. TSI motor se automatski uključuje u zavisnosti od brzine, načina vožnje i drugih parametara.

Stvarni doseg odstupa od toga u praksi ovisno o načinu vožnje, brzini, upotrebi komfornih/sporednih trošila, vanjskoj temperaturi, broju suputnika/opterećenju i topografiji. Orijentaciju za dotično vozilo nudi navedeni raspon dosega koji će 80 % naših kupaca vjerojatno ostvariti u godišnjem prosjeku. Donja granica raspona pritom također pokriva vožnje pri umjerenim brzinama na autoputovima te vožnje pri niskim vanjskim temperaturama tijekom zime.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Novi Golf

Otkrijte novi Golf

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team