Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Novi Taigo

Novi Taigo

Nesvakidašnji karakter

Novi Taigo za one koji sami stvaraju svoje trendove. Koji ne prihvataju nametnute promene, već radije donose vlastite. Koji ne pokazuju samo stil već i karakter. I koji vide ono nesvakidašnje čak i u svakodnevici.

Novi Taigo nudi brojne mogućnosti, a ovdje su tek tri:

R-Line

Linija opreme R-Line spolja pokazuje sportski karakter vašeg modela Taigo.

Više o dizajnu spoljašnjosti

Digital Cockpit

Relevantne informacije na ekranu koji može individualno da se konfiguriše.

Više o unutrašnjosti

App-Connect Wireless1 2

Ako želite, svoj pametni telefon možete da koristite potpuno opušteno dok putujete, čak i bez kabla.

Više o udobnosti

Dizajn spoljašnjosti

R-Line

Naglašen sportski karakter

Za sve koji vole sportski duh novi Taigo sa linijom opreme R-Line nudi opremu visokog kvaliteta koja se odlikuje dizajnerskim, komfornim i tehnološkim unapređenjima koje rezultiraju upečatljivim dizajnom spoljašnjosti i unutrašnjosti.

Više o liniji opreme R-Line

Prednji deo vozila

Novi prednji deo vozila

Taigo već na prvi pogled deluje sportski i moderno. Jedan od detalja: stilski doterana LED svetlosna traka koja se proteže celim prednjim delom vozila sve do Volkswagen logotipa i koja uspeva da stvori vezu sa pripadajućim IQ.LIGHT LED matrix glavnim svetlima* sa impresivnim svetlosnim potpisom. Svetla za maglu integrisana su bočno u široki branik.

*Dostupno u sklopu opcione opreme za liniju opreme Life i u sklopu serijske opreme za linije opreme Style i R-Line.

Zadnji deo vozila

Ekspresivan u svakom pogledu

Padajući zadnji deo vozila sa modernim potpisom zadnjih svetala takođe ostavlja sportski utisak. Dizajn coupéa naglašen je uskim, tamno crvenim LED zadnjim svetlima sa kontinuiranom svetlosnom trakom i pokazuje da novi Taigo voli da ostavi svakodnevicu iza sebe - od upečatljive konture krova do dinamične zadnje maske.

Projekcija svetla

Upalite diode

Za impresivan izgled potrebno je odgovarajuće osvetljenje, a njega u novom modelu Taigo imate već u sklopu serijske opreme od linije opreme Life: u obliku projekcije svetla na tlu pored vozila. Kako ne biste samo dobro izgledali već i bezbedno stigli kući, ona će osvetleti područje ulaza, a Taigo će vam pokazati put uz pomoć funkcija "Leaving Home" i "Coming Home".

Unutrašnjost

Digitalni kokpit

Pregled nad onim što je važno

Na putu je presudan pregled važnih informacija. Kombinovani instrument Digital Cockpit prikazuje klasične sadržaje poput brzinomera i brojača kilometara na ekranu u boji visoke rezolucije veličine 20,32 cm u sklopu serijske opreme. Prikaz na ekranu sistema Digital Cockpit Pro veličine 26,04 cm može da se dizajnira prema vašim individualnim željama. Tako možete, na primer odabrati vizuelni prikaz svojih sistema podrške za vozača ili kombinaciju navigacione karte i medijskih sadržaja - i to sa atraktivnim grafikama i animacijama.

Unutrašnjost

Udobna inovacija

Unutrašnjost novog modela Taigo izraziće ugodnu dobrodošlicu - uz pomoć izrazito kvalitetne soft touch instrument table u sklopu serijske opreme, a po želji čak i uz pomoć dekora u boji u liniji opreme Style. Od varijante opreme Life možete jednostavno puniti svoje uređaje na zadnjoj klupi putem USB ulaza na centralnom naslonu za ruke prednjih sedišta. Međutim, kožni multifunkcoinalni upravljač, koji dolazi u sklopu serijske opreme od linije opreme Life, takođe pokazuje da se sve u ovom kokpitu vrti oko umreženog načina života.

Dizajnerski paket „Visual Green”

Unosi boju

Da li želite malo više boje? Sa našim dizajnerskim paketom "Visual Green" unutrašnjost može biti osvežena bojom. Pri ulasku u vozilo dočekaće vas unutrašnjost u svetloj boji Ceramique sa stilskim dekorativnim detaljima u varijanti "Visual Green". Odgovarajući zeleni ukrasni šavovi na presvlakama sedišta "Tracks" upotpunjuju jedinstveni potpis boja. 

Ambijentalno osvetljenje

Prikazuje vaš kokpit u pravom svetlu

Belo ambijentalno osvetljenje na prednjim ručicama za otvaranje vrata, dekorativnim lajsnama na vratima i na instrument tabli, koje dolazi u sklopu serijske opreme u linijama opreme Style i R-Line, stvara ugodnu atmosferu u unutrašnjosti uz pomoć indirektnog svetla. Takođe nešto za vaše oči: LED svetla za čitanje napred i pozadi, koja su opciono dostupna od linije opreme Life, kao i LED osvetljenje prostora za noge, koje je dostupno u sklopu serijske opreme u linijama opreme Style i R-Line i koje obezbeđuje preglednost pri ulasku u vozilo.

Air Care Climatronic

Prava temperatura za sve

Saputnicima je prevruće, a vama prehladno? Zahvaljujući dvozonskoj regulaciji, temperature na vozačevoj i suvozačevoj strani mogu nezavisno da se podešavaju. Klima-uređaj "Air Care Climatronic", koji je opciono dostupan od linije opreme Life, može intuitivno da se reguliše putem dodirnih površina. I to nije sve: što sporije vozite, ventilator radi tiše. A kad aktivirate pranje stakla ili ubacite u rikverc, sistem se automatski prebacuje na zatvorenu cirkulaciju vazduha, pa mirisi izduvnih gasova ne ulaze u kabinu. Ukratko: u novom modelu Taigo vlada dobra klima za putovanje.

Varijabilan pod utovarnog prostora

Nikad lakši utovar

Uprkos kompaktnoj veličini, novi Taigo nudi impresivan prostor. Kako biste mogli optimalno da ga iskoristite, varijabilan pod utovarnog prostora obezbeđuje dodatni prostor za odlaganje. Budući da utovarna ivica i utovarna površina čine jedan nivo, prtljag možete veoma lako da utovarite i istovarite. Jednostavno podignite prtljag do utovarne ivice i pogurajte ga prema unutra ili izvucite. Pritom vam neće smetati ni opcioni subwoofer "beats"* koji je ugrađen u udubljenje za rezervni točak i koji tako stvara maksimalni prostor u prtljažniku.

*Sastavni deo opcionog sound sistema BeatsAudioTM.

Stvorite sliku novog modela Taigo

Udobnost

App-Connect Wireless

Izvucite više iz svog smartphonea

Za komforno korišćenje aplikacija i sadržaja na raspolaganju vam stoji opciono raspoloživa usluga App-Connect.³ ⁴ Muzika, obaveštenja, mape ili audio knjige prenose se na ekran infotainment sitema, pa njima možete da rukujete unutar svog vidnog polja. Posebno komforno: upotreba interfejsa Apple CarPlayTM i Android AutoTM bežičnim spajanjem za opcione navigacione sisteme "Discover Media" i "Discover Pro"⁵ i radio uređaj "Ready 2 Discover"⁶. 

Bežično punjenje

Bezbrižni i kad zaboravite kabl za punjenje

Uvek imate kabl za punjenje pri ruci kada vašem pametnom telefonu ponestane struje dok ste na putu? U novom modelu Taigo više ne morate da brinete o tome. Svoj telefon jednostavno stavite u prednju pregradu za odlaganje u kojoj će se induktivno puniti. Preduslov je da vaš telefon podržava standard Qi i da ste od linije opreme Life odabrali odgovarajuću dodatnu opremu.

Panoramski podizno / pokretni krov

Nebeski pogled

Sa svojom ogromnom staklenom površinom, koja se proteže celom širinom krova, električni panoramski podizno/pokretni krov, koji je opciono dostupan od linije opreme Life, pravi je magnet za oči. Još lepši je nesmetan pogled u nebo. I slobodan put suncu i svežem vazduhu. Pritom sami odlučujete koliko sunca i svežeg vazduha želite: krov možete da podignete ili potpuno otvorite. A ako vam postane previše svetlo, pomoći će vam zatamnjena stakla i izuzetno kvalitetna roletna*.

* Ako odaberete panoramski podizno/pokretni krov, ne mogu se odabrati podužni krovni nosači. 

Keyless Access

Taigo, otvori se!

Nemojte da gubite vreme na traženje automobilskog ključa po džepovima pantalona, torbi ili džepovima jakne: sve dok ga nosite sa sobom i niste udaljeni više od 1,5 metar od svog modela Taigo, vrata i poklopac prtljažnika će se automatski otključati kao čarobnim štapićem.* Ključ vam nije potreban ni za pokretanje motora. To možete da učinite sasvim jednostavno pritiskom na dugme. A ako se dogodi da "Keyless Access"** ne funkcioniše, ključ verovatno nije u vašem džepu. Možda vam je ostao na kuhinjskom stolu?

*Sistam Keyless Access pruža vam podršku u okviru ograničenja sistema.
**Opciono dostupno od linije opreme Life.

Kuka za vuču

Odgovor na glomazan prtljag

Da li je za vaš hobi potrebna velika količina opreme? Za novi Taigo to nije nikakav problem: opciono dostupan mehanizam za vuču konstruisan je za opterećenje do 650 kg nekočeno i 1200 kg kočeno¹.  Ako vam u određenom trenutku mehanizam za vuču nije potreban, možete ga jednostavno demontirati i odložiti u prtljažnik.

* Uz nagib od 8 %.
** Prikolica će biti dostupna u kasnije.

Kamera za vožnju unazad Rear View

Prediktivna vožnja unazad

Opciona kamera za vožnju unazad Rear View sa funkcijom čišćenja obezbeđuje vam neometan pogled tokom vožnje unazad: prostor iza vozila koji kamera snima prikazuje se na ekranu infotainment sistema. Takođe, sistem Rear View iscrtava orijentacione linije koje vam olakšavaju tačnu procenu udaljenosti.

Odabir moda vožnje i elektronska blokada diferencijala XDS

Prilagodite Taigo svojem stilu vožnje

Model Taigo možete da prilagodite svom stilu vožnje uz opciono dostupan odabir moda vožnje. U zavisnosti od toga šta vam je važno. Jednostavno odaberite odgovarajući mod vožnje pritiskom na dugme na dodirnom ekranu, a vožnja, upravljanje pa čak i promene stepena prenosa (uz automatski menjač sa dve spojnice DSG) biće automatski prilagođeni. Takođe, elektronska blokada diferencijala XDS deluje poput poprečnog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem koji kompenzuje podupravljanje tokom vožnje u oštrim zavojima i predstavlja tipičnu funkciju u modelima sa pogonom na prednje točkove. Sve je potpuno automatizovano. I praktično.

Eco: za vožnju uz ekonomičnu potrošnju goriva

Normal: za svakodnevne rute od tačke A do tačke B

Sport: za sportske performanse tokom vožnje uz odgovarajući broj obrtaja motora

Individual: za sve vaše raznovrsne kombinacije

Više informacija o novom modelu Taigo:

očarava komfornim, bezbednim i modernim detaljima.

Ostali detalji

Povezivanje

Radio uređaj i navigacija

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team