Šta je WLTP?

Koliko goriva zapravo troši neko vozilo? Na to pitanje Volkswagen uz pomoć jedinstvenog ciklusa vožnje WLTP sada može dati puno tačniji odgovor, jer je novi postupak za mjerenje potrošnje goriva i emisije CO2 znatno bliži svakodnevnom ponašanju u vožnji. On od septembra 2017. zamjenjuje aktuelni standard NEFZ.

WLTP je skraćenica za "Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure". To je postupak za ispitivanje putničkih i lakih privrednih vozila ujednačen u cjelom svijetu. Predstavlja novi ispitni postupak za određivanje potrošnje nekog vozila. Na osnovu podataka o realnoj vožnji, prikupljenih širom svijeta, taj postupak će u budućnosti i u laboratorijskim uslovima omogućiti približno realnu simulaciju vožnje automobila. Tako WLTP više ne uzima u obzir samo različite situacije i brzine vožnje u saobraćaju, nego i različite varijante opreme i različite vrijednosti mase nekog vozila.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

WLTP: Novi standardi za vrednosti potrošnje.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team