NEFZ i WLTP.

Novo ispitivanje predviđa promjenjen ciklus vožnje i strožije ispitne parametre, među ostalim i duži vrijemenski period mjerenja i veću maksimalnu brzinu. Pregled novosti:

Nakon pokretanja nezagrejanog motora na ispitnim valjcima se mjere četiri brzinska područja: do 60, do 80, do 100 i preko 130 km/h. Unutar tih faza vozilo se neprestano ubrzava i koči. Maksimalna brzina tako je za 10 km/h veća nego kod NEFZ ciklusa. Osim toga je za cca. 47 km/h znatno viša i prosječna brzina (ranije cca. 33 km/h). U ispitnoj komori zadana je temperatura od 23° C. Kod NEFZ ciklusa temperatura je iznosila 20 - 30° C. Kompletan WLTP ciklus vožnje traje otprilike 30 minuta. Za razliku od toga NEFZ ciklus trajao je svega 20 minuta. I sama deonica se i više nego udvostručila, sa 11 na 23 kilometra. Za razliku od NEFZ ciklusa kod WLTP ciklusa u obzir se uzima i individualna dodatna oprema, koja mjenja masu vozila, aerodinamična svojstva i potrošnju struje u mirovanju. Dodatna oprema koja troši struju kao što su klima-uređaj ili grejanje sjedišta i dalje je isključena iz ispitnog postupka.

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

WLTP: Novi standardi za vrednosti potrošnje.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team