Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Novi Arteon.

Ljepota svim čulima. Dizajn novog Arteona ostavlja trajnu impresiju. Ali može li to da osjeti neko ko ne može da vidi? Na ovo pitanje odgovorio je slijepi fotograf Pete Eckert. Njegova vizija automobila dokazuje: Arteon, ljepota svim čulima.

Priča o Pete Eckert-u. Pete Eckert je slepi fotograf, rođen je sa vidom ali je tokom života ostao potpuno slijep. On se služi svojim drugim čulima: zvukom, dodirom i memorijom. Ovim čulima on pravi slike u svom umu. On koristi dugu ekspoziciju i obojena svijetla kako bi stvorio jedinstvene efekte oko Arteona. Impresivni rezultati govore za sebe.

 

 

 

 

"Ja sam vizuelna osoba. Ja samo ne vidim." kaže fotograf za sebe. Pre nego što je oslijepeo, radio je na master diplomi na arhitekturi na Yale-u. Ni dijagnoza ni krajnji gubitak vida ga nijesu zaustavili u proučavanju fotografije. Uz pomoć svoje analogne kamere, različitih svijetala i svoje palete boja, on je razvio jedinstven vizuelni jezik.

 

 

 

 

Za svoja umetnička dijela od novog Arteona započeo je proces prilazeći automobilu veoma pažljivo. Polako, pratio je konture od spoljašnjosti ka unutrašnjosti upoznajući se sa svakim kvadratnim santimetrom njegovog oblika. Sve dok nije zarobio celog Arteona u svom umu. Ili, kao što on kaže: "Arteon se pojavio pred mojim "unutrašnjim" okom."

 

 

 

 

Svim svojim čulima on je zamislio novi Arteon i svu njegovu ljepotu. Pokret boja i svijetalosti je uhvaćen dugom ekspozicijom koja je stvorila jedinstvenu imaginaciju novog Arteona u svakoj fotografiji. Rezultati su jedinstveni prikaz automobila viđenog njegovim "unutrašnjim okom" koji ostavlja bez daha.