Bezbjednost i komfor

Na raspolaganju vam stoje serijski ugrađeni vazdušni jastuci za vozača i suvozača kao i bočni vazdušni jastuci, vazdušni jastuci za glavu i vazdušni jastuk za koljeno na strani vozača. Po želji, moguća je ugradnja i bočnih vazdušnih jastuka i vazdušnih jastuka za glavu za putnike u zadnjem dijelu vozila.

Serijska podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" u okviru granica sistema korektivnim uticajem na upravljanje vas upozorava kada vozilo preti da nenamjerno napusti saobraćajnu traku.

U serijsku opremu modela Tiguan spada i sistem za nadzor prostora ispred vozila "Front Assist" sa prediktivnom zaštitom pješaka. Ukoliko sistem u okviru granica sistema prepozna kritično odstojanje, on će vam pomoći da skratite zaustavni put.

Inteligentnu mjeru bezbjednosti predstavlja proaktivni sistem za zaštitu putnika (delimično opciono na raspolaganju). U okviru granica sistema moguće je prepoznavanje opasnih situacija i automatsko aktiviranje mjera sigurnosti kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva vozača i suvozača.

Na dugim putovanjima tu je sistem za prepoznavanje umora kod vozača koji u okviru granica sistema upozorava na opasnost od premora. Počev od 50 km/h analiziraju se faktori, koji su zasnovani na algoritmu, kao što su ponašanje u upravljanju vozilom i upotreba pedala, ali i doba dana i trajanje vožnje. Ukoliko sistem ustanovi odstupanje u ponašanju u vožnji, on zvučnim i optičkim signalom upozorava na mogući premor i simbol preporučuje kratak odmor.

 

Ovde prikazana vozila mogu u pojedinim detaljima da se razlikuju od aktuelnog programa isporuke za Srbiju i Crnu Goru. Kod nekih primera prikazana je dodatna oprema koja je dostupna uz doplatu. Sve cene su neobavezujuće, nekartelisane i orijentacione, uključujući PDV.

Close
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Uzbudljivo inovativan. Tiguan

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team