Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Novi Tiguan

Uzbudljivo revolucionaran

Dinamičniji, udobniji i umreženiji nego ikada prije, novi Tiguan pokazuje šta se sve u njemu krije. Inteligentna tehnologija obezbjeđuje mu izvanredne sposobnosti. Kao dinamični SUV iznova definiše granice mogućeg.

Novi Tiguan u sebi krije brojne istaknute detalje od kojih vam predstavljamo prve tri:

IQ.LIGHT - matrix LED glavna svetla sa LED svetlima za dnevnu vožnju, svetlom za vožnju u krivinama i dinamičnim pokazivačem pravca (opciono)

Prilično dalekovido: inteligentno svetlo

Dodatni istaknuti detalji dizajna

Zvučni sistem "Harman Kardon" (opciono)

Na ovaj način muziku još nikada niste čuli.

Na infotainment

Travel Assist (opciono)

Nova pokretačka snaga.

Više o sistemima asistencije

Dizajn

Dizajn spoljašnjosti

Spolja izvanredan

Novi Tiguan pokazuje šta znači uvek se iznova ostvarivati. Tome u prilog govori i njegov progresivan dizajn. Od markantnih proporcija preko dinamičnog prednjeg dela vozila sa preciznim vođenjem linija sve do istaknutih ramena, impresivna silueta jasno daje do znanja koje su prednosti ovog automobila: inovaciona snaga, suverenost i beskompromisna funkcionalnost.

Tiguan R-Line Black Style

Puno stila i isto toliko zabave

Istaknuti osećaj za stil na novom modelu Tiguan R-Line sa paketom R-Line "Black Style" doslovno se prepoznaje na prvi pogled: rešetka hladnjaka sa otmenim logotipom R-Line izvedena je u dve boje: dok se spoljne lajsne odlikuju hromiranom izvedbom, dve unutrašnje krasi crna boja visokog sjaja. Crna kućišta retrovizora i okviri prozora kao i zadnje staklo i zadnja bočna stakla zatamnjena za 90 % zrače sofisticiranošću, a da ne moraju puno toga da pokazuju. Savršena dopuna tome su maske u obliku trapeza i 19" točkovi od lakog metala "Valencia" u crnoj boji. Opciono vam na raspolaganju stoje i 20" točkovi od lakog metala "Suzuka" u crnoj boji ili "Misano" u crnoj boji sa dijamantno poliranom površinom. Tako će nastup vozila uvek biti impresivan.

Unutrašnjost

Iznutra inovativan

Prostrana unutrašnjost novog modela Tiguan mesto je za one koji razmišljaju unapred. Naime, zahvaljujući intuitivnim elementima za rukovanje kokpita usmerenog prema vozaču od sada možete potpuno da se fokusirate na ono što je zaista važno. Za to će se na primer pobrinuti multifunkcionalni kožni upravljač. Ili Digital Cockpit sa TFT ekranom u boji veličine 26 cm (10,25") koji je deo serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line. Od varijante opreme Life vi i vaš suvozač sedećete na posebno komfornim sedištima. Ali i LED unutrašnje osvetljenje spreda i pozadi kao i ambijentalno osvetljenje* osiguraće ugodnu atmosferu na najvišoj razini.

* Serijska oprema za modele Tiguan Elegance i Tiguan R-Line; za Tiguan i Tiguan Life dostupno opciono

Dizajn svetala

Prilično dalekovido: inteligentno svetlo

Tiguan sija punim sjajem. Za to će se pobrinuti i LED zadnja svetla i opciona IQ.LIGHT matrix LED glavna svetla. Ona su kod modela Tiguan Elegance i Tiguan R-Line čak opremljena svetlom za vožnju u krivinama i u paketu su sa novim svetlima pozadi upotpunjena dinamičnom podrškom za duga svetla: tako će se, zavisno od situacije u vožnji, pojedini LED segmenti ciljano uključivati odnosno isključivati radi najbolje raspodele svetla. Time se opuštena vožnja ne omogućava samo vama već i svim drugim učesnicima u saobraćaju koji voze ispred vas ili vam se približavaju iz suprotnog pravca. Dodatni spektakularni detalj: integrisani dinamični pokazivač pravca koji kontinuiranim kretanjem svetla pokazuje željeni pravac kretanja.

Ambijentalno osvetljenje

Idealna svetlosna atmosfera: jer je svaki dan jedinstven

Od sada ćete svoj model Tiguan svaki dan videti u novom svetlu. U tu svrhu unutrašnjost vozila može zasijati u 30 različitih boja. Bez obzira na to želite li hladniju ili topliju atmosferu boja, vozite li osvetljenim velegradom ili brzim autoputem noću: zavisno od prigode, za sebe i svoje saputnike stvorićete drugačiju atmosferu koja će uvek odgovarati svima. Ambijentalno osvetljenje deo je serijske opreme u modelima Tiguan Elegance i Tiguan R-Line, dok je za Tiguan i Tiguan Life dostupno opciono.

Točkovi

Dobro izgleda: program točkova za Tiguan

Sa kojom kombinacijom felni i guma vaš Tiguan najbolje izgleda stvar je ukusa. Kako vam se, na primer, sviđaju opcioni 20" točkovi od lakog metala "Misano" za Tiguan R-Line i Tiguan R-Line "Black Style"? Sigurni smo da ćete doneti pravu odluku.

Saznajte više

Sistemi asistencije

Travel Assist

Nova pokretačka snaga

Novi Tiguan donosi tehnologije pomoću kojih ćete na svoje odredište dospeti opuštenije. Među njih se ubraja i opciona podrška za vožnju "Travel Assist". Ovaj sistem pritiskom na dugme obezbeđuje visok nivo komfora u vožnji* tako što vam pruža podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji:

  • Posebno na autoputevima i uređenim brzim putevima "Travel Assist" može umesto vas zadržavati vozilo u kolovoznoj traci i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost do vozila ispred vas.
  • U kombinaciji sa automatskim menjačem sa dve spojnice DSG opušteno ćete voziti u situacijama saobraćajnog zastoja i saobraćaja sa čestim zaustavljanjima i kretanjima.

*U okviru granica mogućnosti sistema. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman da preuzme kontrolu nad sistemom podrške i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Emergency Assist

Može da deluje kada vi ne reagujete

Opcioni dostupni sistem "Emergency Assist"* aktivira se u medicinskom slučaju nužde ako ne registruje aktivnost vozača i pokuša da ga reaktivira.** Ako pri tome ne uspe, vozilo će se zaustaviti u okviru ograničenja sistema kontrolisano do stanja mirovanja, čime može da spreči eventualni sudar.

* raspoloživo u kombinaciji sa opcionim sistemom "Travel Assist"
** u okviru granica mogućnosti sistema

Front Assist

Vozi prediktivnije nego ikad prije

Zahvaljujući podršci pri kočenju u nuždi "Front Assist" sa sistemom prepoznavanja saobraćajnih znaka vaš Tiguan može pri predstojećem naletu doprineti smanjenju težine sudara ili - u idealnom slučaju - potpunom izbegavanju sudara.* On može prepoznati pešake i vozila na kolovozu i pravovremeno upozoriti vozača. Ako vozač zatim ne reaguje, sistem može započeti sa kočenjem u nuždi.*

* U okviru granica mogućnosti sistema.

Sistem proaktivne zaštite putnika

Tako ćete biti sigurni sa svih strana

Sistem proaktivne zaštite putnika obezbediće vas u okviru granica mogućnosti sistema tokom kritičnih situacija, na primer kod nadolazećih sudara. On može prepoznati situaciju sa povećanim potencijalom za sudar. Zatim automatski zatvara prozore kao i panoramski pomični i podizni krov i preventivno zateže prednje sigurnosne pojaseve. Dobro je znati da je to moguće. Još je bolje ako to sami nikada ne doživite.

Upoznajte se sa novim modelom Tiguan

Radio uređaj i navigacioni sistem

Navigacioni sistem

Pokazuje najbolji put

Zvuk u ušima. Ruta pred očima. Uz naša dva opciona navigaciona sistema uvek ćete pronaći pravi put i stići na odredište uz dobru zabavu.

Saznajte više

Zvučni sistem

Na ovaj način muziku još nikada niste čuli

Novi opcioni zvučni sistem marke "Harman Kardon" oduševljava svojim usavršenim zvukom i rafiniranim, elegantnim dizajnom. Stvoren za ljubitelje dobrih tonova koji tokom vožnje automobila ne žele samo da slušaju muziku, već je i istinski doživeti. Očekuju vas ujednačeni visoki i niski tonovi kao i precizan bas. "Harman Kardon" donosi još neviđeno iskustvo zvuka u vaš Tiguan.

Dodatne informacije o novom modelu Tiguan:

Saznajte šta vam Tiguan još može ponuditi u pogledu mogućnosti i opreme.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team