Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Tiguan Uzbudljivo inovativan.

Ostavlja utisak.

Onroad, offroad i online - novi Tiguan na svakom terenu otvara brojne mogućnosti. Sa savremenim tehnologijama i superirornim performansama on Vas podržava u svemu što želite da postignete. Bilo da je dinamično-elegantan, kao kod linije opreme Highline, ili sa još više sportskog duha kod linije opreme R-Line, novi Tiguan potvrđuje ono što prvi utisak obećava.

Galerija

Otkrijte Tiguan iz svih uglova.

Otkrijte Tiguan iz svih uglova.

Infotainment

Radio i navigacija

Dobro je kada svog kopilota možete da izaberete sami.

Koji će uređaj u Vašem Volkswagen vozilu biti uključen, odlučujete Vi. Na raspolaganju Vam stoje dva radio-aparata: sa odgovarajućim zvučnicima, jednostavnom tehnikom za rukovanje i brojnim mogućnostima za priključivanje. Ili izaberete jedan od dva opciona navigaciona sistema koji u multimedijalnom pogledu ispunjavaju sve želje.

Car-Net "Guide & Inform"

Nemojte više da se vozite bez interneta.

U mnogim oblastima života internet može da bude koristan - pa tako i u automobilu. Tako na primjer, pregled nad saobraćajem ćete imati zahvaljujući najnovijim podacima. Na taj način ste u mogućnosti da unaprijed planirate ili mijenjate svoju maršrutu. Opcione usluge "Guide & Inform"¹ nude, međutim, i više.

Sistemi podrške

Sistem za nadzor prostora oko vozila "Area View"

Četiri kamere prikazuju šta se događa oko vozila.

Sistem za nadzor prostora oko vozila "Area View"

Četiri kamere prikazuju šta se događa oko vozila.

 

Zar ne bi bilo dobro kada biste prilikom isparkiravanja u živahnom centru grada ili prilikom manevrisanja u bespućima terena mogli jednim pogledom da obuhvatite prostor oko svog vozila? Takvu jednu mogućnost Vam pruža opcioni nadzor prostora oko vozila "Area View".

Pomoć pri parkiranju i manevrisanju "Park Assist"

Prepustite parkiranje jednostavno Vašem automobilu.

Čak iako spadate u mali broj onih koji pred publikom u velikom stilu uparkiravaju i u najmanji prostor, opciona pomoć pri parkiranju i manevrisanju "Park Assist" će Vas ipak oduševiti. Sistem ne samo što prepoznaje odgovarajućie mjesto za parkiranje, već i upravlja vozilom umjesto Vas.

Podrška pri manevrisanju prikolicom "Trailer Assist"

Pretvorite manevrisanje prikolicom u dečiju igru.

Prilikom manevrisanja sa prikolicom Vaš automobil može da preuzme upravljanje umjesto Vas. Opciona podrška pri manevrisanju sa prikolicom "Trailer Assist" na taj način preuzima najveći dio posla.

 

Podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist"

Držite se svoje trake i imajte preglednost.
 

Jednolične dionice puta, saobraćajne trake koje se sužavaju i uski lokalni putevi kod dužih vožnji mogu da umanje koncentraciju. Serijska podrška za ostanak u saobraćajnoj traci "Lane Assist" pomaže u boljoj procjeni ovih situacija u vožnji i smanjenju rizika

 

Efikasnost

Vučna sila

Kada je potrebno povući nešto teže.

Morate da obavljate transporte koji iziskuju vožnju sa prikolicom? Sa modelom Tiguan to nije nikakav problem! Zahvaljujući opcionoj manuelno zakretnoj kuki Tiguan je u stanju da povuče terete do 2,5 tone.

 

Aktivno upravljanje cilindrima ACT

Ne trošite više goriva nego što je potrebno.

Kod aktivnog upravljanja cilindrima ACT, kada je potrebna manja snaga, isključuju se dva od četiri cilindra - što ne utiče na dinamiku vožnje.

4MOTION Active Control

Vaš Volkswagen se prilagođava Vašem stilu vožnje. 

Tiguan ne otkriva samo nove doživljaje - on je i sam doživljaj. Zahvaljujući opcionom pogonu 4MOTION Active Control na raspolaganju Vam stoje odgovarajuća podešavanja za najrazličitije tipove terena. Dodatno možete u onroad režimu pomoću izbora profila vožnje da izaberete pet profila.

4MOTION

Ne gubite tlo pod nogama. 

Želite da na mokroj i neravnoj podlozi takođe imate izvanrednu trakciju? Zahvaljujući opcionom inteligentnom pogonu na svim točkovima 4MOTION to je moguće gotovo svuda.

Komfor

Head-up-Display

Sa njim imate preglednost. 

Opcioni projekcioni sistem (Head-up Display, HUD, elektrooptički prozirni pokazivač podataka, prim. prev.) u neposredno vidno polje vozača projektuje važne informacije o vožnji kao što su saobraćajni znaci i upozorenja navigacije: direktno na vjetrobransko staklo.

 

Active Info Display

Pratite samo one informacije koje želite da vidite.

Inovativni kombinovani intrument Active Info Display, koji je dio serijske opreme za liniju opreme Highline, zahvaljujući većem broju informativnih profila nudi precizne informacije: pregledno i u svakom trenutku dostupne.

 

Sigurnost i komfor

U ovom automobilu možete da se osjećate zbrinutim. 

Zauzmite mjesto u SUV-u koji je u mogućnosti da Vam, zahvaljujući brojnim mjerama (dijelom opcione) kao što su vazdušni jastuci, kočnica u slučaju višestrukog nalijetanja, proaktivni sistem za zaštitu putnika i sistem za prepoznavanje umora kod vozača, pruži osjećaj sigurnosti.

 

Vaš sljedeći korak.