Osvojite kolovoz. I lako parkirajte.

Park Assist i pomoć pri parkiranju.

U novom modelu T-Roc parkiranje je dječija igra. Opciona pomoć pri parkiranju olakšava parkiranje kod uzanih parking prostora. To omogućavaju senzori na prednjoj i zadnjoj strani. U okviru granica sistema, bićete upozoreni o preprekama zvučnima signalima i grafičkim prikazom na ekranu infotainment sistema.

Još jedna funkcija pomoći parkiranju je uključena funkcija kočenja. Prilikom vožnje unazad od 10km/h, sistem može izbjeći sudar ili smanjiti njegove posljedice pomoću naglog kočenja. Funkciju kočenja promjenom stepena prenosa možete aktivirati  kada vozite u naprijed. Prilikom prepreke ispred vozila, automatski se aktivira kočnica ako ne reagujete na zvučne signale pomoći pri parkiranju.

"Park Assist", koji je dostupan na zahtjev, može vam pomoći da pronađete parking mjesto. On unaprijed pregleda parking mjesta sa obje strane kolovoza i pronalazi pravo parking mjesto za vas. "Park Assist" automatski upravlja u uzdužnim i poprečnim parking prostorima i, u granicama mogućnosti, kontroliše vozilo u i izvan uskih parking mjesta. Preuzima gas i kočnice.

Close
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi