Polo vam pomaže da mijenjate kolovozne trake i da se isparkirate.

Slijepi ugao

Svaki vozač početnik uči da pogleda preko svog ramena da bi uočio vozila u slijepom uglu. Sada postoji čak i opcioni Blind Spot senzor za vozače Pola. Čim drugo vozile uđe u slijepi ugao bićete upozoreni na moguću opasnost  LED indikatorom na spoljnim retrovizorima. Ako ipak aktivirate prekidač za pokazivanje pravca, LED svjetlo u ogledalu počinje da treperi i upozorava vas na opasnost. Opcioni Blind Spot senzor se aktivira iznad brzine od 15 km/h i u ponudi je sa Rear Traffic Alert sistemom.

 

Rear Traffic Alert je takođe koristan prilikom isprarkravanja On koristi senzore u zadnjem braniku da bi pratio saobraćaj koji prolazi iza vašeg vozila. Ako se vaše vozilo previše približi drugom vozilu, bićete obavješteni zvučnim i vizuelnim upozorenjem na displeju radia ili navigacionog sistema. Ako ne reagujete, sistem može ublažiti, umanjiti ili čak sprečiti neposredni sudar pokretanjem nužnog kočenja.

Na bezbijednoj udaljenosti.

ACC

Vi uvijek morate reagovati u skladu sa drugim vozačima, posebno u gustom saobraćaju. U tom slučaju opcioni adaptivni tempomat može pomoći. On čini vašu vožnju udobnijom održavajući željenu brzinu i udaljnost od vozila ispred. U potpunosti automatski. Aktiviran pritiskom na dugme, senzor na prednjem dijelu vozila mjeri udaljenost do vozila ispred. Ako se udaljnost poveća ili smanji, sistem automatski koči ili ubrzava. Čak je sposoban da automatskim kočenjem potpuno zaustavi vozilo u kombinaciji sa opcionim DSG mjenjačem sa dvostrukom spojnicom. Vozač treba samo da zakoči ili pritisne dugme na multifunkcionalnom upravljaču da bi deaktivirao sistem.

 

Polo održava brzinu.

Uređaj za kontrolu brzine- tempomat

Vaša stopala postaju sve teža na pedali gasa na dužim putovanjima, na primjer na autoputu. Tempomat vas u tom slučaju može značajno rasteretiti. U momentu kada dostignete željenu brzinu, aktivirajte sistem i brzina će se automatski održavati. Pustite pedalu gasa i odmorite vašu nogu. Bez obzira na nagib kolovoza vozićete zadatom brzinom. Ugrađeni limiter brzine je ujedno i jednostavam i genijalan: sve što je potrebno da uradite je da postavite maksimalnu brzinu i sistem će ograničiti snabdjevanje goriva prema motoru.  Limiter brzine je standardno uključen u Trendline opremi. Tempomat je dostupan kao opcija za Trendline i Comfortline pakete opreme.

Ne dozvolite da vas umor savlada.

Upozorenje na zamor vozača

Zamislite sledeću situaciju: iznenada osjećate umor tokom duge vožnje na ravnom, monotonom putu. Držite upravljač u jednoj poziciji i pravite samo male nagle upravljačke pokrete. Sistem upozorenja vozaču registruje ovo netipično ponašanje i odmah reaguje. Zvučni signal i poruka na multifunkcionalnom/višenamenskom ekranu vas savjetuje da napravite pauzu.

Sistem upozorenja vozaču vas ohrabruje da nastavite vaše putovanje kada ste se odmorili da biste stigli kući bezbjedno. Standardno je ugrađen u Polo Comfortline. Dodatno može biti opciono poručen za Polo Trendline.

U granicama mogućnosti sistema.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Polo.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team