Sluh vam može biti od pomoći pri parkiranju.

Pomoć pri parkiranju i Rear View

Koliko mi je još mjesta ostalo? Opcioni parking sistem upozorenja udaljenosti u prostoru za parkiranje koristi zvučne signale da bi pojednostavili proces na nezgodnim parking mestima. Prednji i zadnji parking senzori su od pomoći. Sistem koristi zvučne signale i grafičke prikaze na ekranu Infotainment sistema da vas upozori na prepreke.

Nova komponenta sistema upozorenja je manevarsko kočenje. Kod vožnje u nazad do 10 km/h, sistem može pokrenuti nužno kočenje kako bi izbegao sudar ili ublažio njegovu posljedicu. Pri vožnji u napred, možete aktivirati nužno kočenje pritiskom na dugme. Vaše vozilo automatski koči ukoliko naiđe na prepreku ispred vozila i ne bi trebalo da reagujete na zvučna upozorenja koja emituje parking sistem. Praktični parking sistem i nužno kočenje su uključeni kao standardna oprema u Highline paketu.

Opciona kamera "Rear View" omogućava pogled na okolinu kada idete u nazad.: oblast iza vozila pokriven kamerama se prikazuje na ekranu vašeg Infotainment sistema. "Rear View" prikazuje linije putanje na ekranu što vam može pomoći da pravilno procijenite udaljenost.

I dalje okrećete upravljač ili se vozilo samo parkira?

Park Assist

Opcioni "Park Assist" sistem čini više od toga: on nadgleda obe strane ulice dok vozite, ujedno tražeći idealno mesto za parkiraje. Razdaljina od ivice kolovoza može biti između 0,5 i 1,5 metara, na minimalnoj brzini od 40km/h.

"Park Assist" automatski usmjerava vaše vozilo na paralelno parking mjesto i usmjerava vozilo u tesno parking mjesto. Jednostavno ubrzate, promjenite brzinu i zakočite, funkcija nužnog kočenja uključena u Park Assist vam u ovome pomaže. Vaše vozilo automatski koči ukoliko naiđe na prepreku iza vozila i nema potrebe da reagujete na zvučna upozorenja koja emituje parking sistem, nužno kočenje sprečava udar kočeći automatski.

U granicama mogućnosti sistema.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Polo.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team