Zaštitite glave putnika i pozadi.

Vazdušni jastuk za glavu

Svi smo upoznati sa konvencionalnim vazdušnim jastucima već neko vreme. Oni pretežno štite vozača i suvozača u slučaju frontalnog udara. Zavjesasti vazdušni jastuk u novom Polu je bočni vazdušni jastuk kao zavjesa. Kada ga aktivira sudar, pokriva cijelu stranu bočnih prozora na prednjoj i zadnjoj strani kao i u B stubu. Dakle, ne samo da štiti glave vozača i suvozača već i glave putnika na spoljnim sjedištima na klupi zadnjeg sjedišta. Naravno, u novom Polu postoje dva. Standardno i bez doplate.

Bolja zaštita pješaka.

Zaštita pješaka

Pješak neočekivano izađe na kolovoz - kao vozač znate da morate brzo da reagujete. Detekcija pješaka, standardno u Polu, vam je na raspolaganju. Prije svega, sistem u trenutku detektuje situaciju. Odmah ćete biti upozoreni zvučnim i video signalom. Ako odmah ne zakočite, bićete upozoreni o kritičnoj udaljenosti trzajem kočnica. Istovremeno, moguće zaustavljanje u slučaju nužde je već pripremljeno tako da je maksimalni pritisak kočnice odmah dostupan. Ako i dalje ne kočite, sistem će automatski izvjesti zaustavljanje u slučaju nužde. U idealnom slučaju to će sprečiti sudar ili bar smanjiti njegove posljedice.

 

Automatski spremni za hitne slučajeve.

Proaktivni sistem zaštite putnika

Proaktivni sistem zaštite putnika ja dostupan kao opcija za Polo. Može da detektuje opasne situacije, sa povećanim rizikom od nesreće i automatski pokrijeće mere predostrožnosti. Na primjer, prozor i krovni prozori su zatvoreni do malih razmaka kako bi se optimizovao efekat vazdušnih jastuka za glavu kao i bočnih vazdušnih jastuka. Pojasevi na prednjim sjedištima se zatežu u deliću sekunde a vozač i suvozač se bezbjedno drže na mjestu. Kada opasnost prođe, pojasevi se popuštaju a prozori i krovni otvor se ponovo mogu otvoriti.

U granicama mogućnosti sistema.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene cene i uključuju PDV.

Close
Meni
Zatvoriti meni
Zatvoriti

Polo.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team