Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

I.D. VIZZION – limuzina budućnosti

07.03.2018

I.D. VIZZION – limuzina budućnosti

Volkswagen svijetska premijera u Ženevi

preuzeto sa www.volkswagen.rs

Wolfsburg, Ženeva - na svijetskoj premijeri na Geneva Motor Show (6. - 18. mart) Volkswagen predstavlja I.D.VIZZION koncept vozilo - novi predvodnik električne I.D. porodice. Sa I.D. VIZZION, Volkswagen definiše limuzinu budućnosti: autonomna vožnja, lagana kontrola putem virtuelne realnosti, i prilagođavanje uslovima zahvaljujući vještačkoj inteligenciji. I.D. VIZZION dakle postiže nove dimenzije komfora, praktičnosti, sigurnosti i izdržljivosti.

Dr. Herbert Diess, predsednik Volkswagen upravnog odbora: "Na prvi pogled, I.D. VIZZION pokazuje kako nam All-New Electric Architecture daje potpuno novi vid slobode u dizajniranju enterijera i eksterijera vozila." Zaista, ovo koncept vozilo prenosi harizmatični dizajn inovativnih I.D. modela u svijet velikih limuzina. U tom procesu, salonski enterijer je takođe redefinisan. Zhvaljujući novoj arhitekturi, vozilo nudi putnicima nivo prostranosti  veći od tipičnog vozila premium klase u kategoriji od pet metara. Ovaj konkretan osećaj prostranosti je deo jedinstvenog iskustva udobnosti u vozilu.

I.D. VIZZION se upravlja bez napora zahvaljujući intuitivnoj interakciji čoveka i mašine koristeći  virtuelnu realnost, mixed-reality eyewear (HoloLens), i funkciju glasovne kontrole. Virtuelna realnost  podrazumeva korišćenje elemenata virtuelne kontrole i prikazuje koji su projektovani unutar vozila.

Putnici ove dodatke vide kroz HoloLens a koriste ih kontrolom pokreta. Tehnoligija komunikacije je napredovala kako bi postala virtuelni asistent koji je sposoban da uči i odaziva se sa empatijom. I.D. VIZZION nudi pre svega: veći lični prostor. To je pametan uređaj na točkovima koji ne zahtjeva vozača pa zato samo vozilo postaje vozač. Zato što je tako povezan da je dio digitalnog sveta. Zato što svojim putnicima ostavlja prostora za opuštanje, komuniciranje ili rad dok je na putu.

I.D. VIZZION pokazuje kako Volkswagen unosi nove inovacije godinu za godinom na putu ka budućnosti i čini vožnju uzbudljivijom nego ikada: dok korisničko rukovanje virtuelnom stvarnošću gleda u 2030., automatsku vožnju na najvišem nivou moguće je iskusiti već od 2025. Ipak, I.D. VIZZION dizajn, električni pogon na sva četiri točka sa dva električna motora i 225kW sistemske izlazne snage, i njegov radni domet od 665 kilometara usmeravaju na 2022. godinu. Te godine će inicijalna verzija I.D. VIZZION sa konvencionalnim kontrolama izaći na tržište.

Uz I.D. VIZZION, Volkswagen takođe pokazuje i odličan potencijal nove tehnološke opreme za I.D. porodicu - All-New Electric Architecture. Dr Frank Welsch, član Volkswagen upravnog odbora, Technical Development Division: "Principi tehničkog dizajna naše I.D. porodice je teško opovrgnuti: njegove dimenzije, baterija i sistem vožnje su prihvatljivi. Ovo nam omogućava da zauzmemo brojne segmente i izađemo kupcima u susret - uključujući i veliku limuzinu za putovanja."

Sve u svemu, I.D. porodica predstavlja pojavljivanje doba elektrike za Volkswagen brend. Dr Diess:" Planiramo da proizvodimo oko milion električnih vozila godišnje do 2025. The compact I.D.¹ i the I.D.CROZZ¹ SUV će debitovati 2020. Njih će pratiti i I.D. BUZZ, putničko vozilo sa velikim kapacitetom, kao i već pomenuti I.D. VIZZION koji je predstavljen u Ženevi.