Zaštitite glave putnika i pozadi.

Vazdušni jastuk za glavu

Svi smo upoznati sa konvencionalnim vazdušnim jastucima već neko vrijeme. Oni pretežno štite vozača i suvozača u slučaju frontalnog udara. Zavesastii vazdušni jastuk u novom Polu je bočni vazdušni jastuk kao zavijesa. Kada ga aktivira sudar, pokriva cijelu stranu bočnih prozora na prednjoj i zadnjoj strani kao i u B stubu. Dakle. Ne samo da štiti glave vozača i suvozača već i glave putnika na spoljnim sedištima na klupi zadnjeg sedišta. Naravno, u novom Polu postoje dva. Standardno i bez doplate.

Bolja zaštita pješaka.

Zaštita pešaka

Pješak neočekivano izađe na kolovoz - kao vozač znate da morate brzo da reagujete. Detekcija pješaka, standardno u Polu, vam je na raspolaganju. Prije svega, sistem u trenutku detektuje situaciju. Odmah ćete biti upozoreni zvučnim i video signalom. Ako odmah ne zakočite, bićete upozoreni o kritičnoj udaljenosti trzajem kočnica. Istovremeno, moguće zaustavljanje u slučaju nužde je već pripremljeno tako da je maksimalni pritisak kočnice odmah dostupan. Ako i dalje ne kočite, sistem će automatski izvesti zaustavljanje u slučaju nužde. U idealnom slučaju to će spriječiti sudar ili bar smanjiti njegove posljedice.

Automatski spremni za hitne slučajeve.

Proaktivni sistem zaštite putnika

Proaktivni sistem zaštite putnika ja dostupan kao opcija za Polo. Može da detektuje opasne situacije, sa povećanim rizikom od nesreće i automatski pokreće mere predostrožnosti. Na primjer, prozor i krovni prozori su zatvoreni do malih razmaka kako bi se optimizovao efekat vazdušnih jastuka za glavu kao i bočnih vazdušnih jastuka. Pojasevi na prednjim sjedištima se zatežu u deliću sekunde a vozač i suvozač se bezbjedno drže na mjestu. Kada opasnost prođe, pojasevi se popuštaju a prozori i krovni otvor se ponovo mogu otvoriti.

 

Close
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi