VW Golf: Senzor slijepog ugla

 

Ako Vam se približava vozilo odstraga i ne vidi se u vašim bočnim ili centralnom retrovizoru, nalazi se u slijepom uglu. Pre promjene trake, ogled preko ramena pomaže - međutim sada i opcioni senzor mrtvog ugla radi to isto. Na brzini od 15 km/h senzor će upozoriti svjetlosnim LED znakom u kućištu spoljnog retrovizora vašeg Golf-a. Ako ipak uključite pokazivač pravca sistem će pojačati intenzitet svetlosnog obavještenja kako bi vam skrenuo pažnju na vozilo u slijepom uglu.

 

U kombinaciji sa sistemom za kolovozne trake, senzor slijepog ugla može da izvrši blagu korekciju upravljačem u granicama svojih mogućnosti prije nego što promijenite traku.

 

Upozorenje na saobraćaj iza vozila u slučaju kada napuštate parking prostor će u granicama mogućnosti sistema preko senzora u zadnjem odbojniku pratiti saobraćaj iza vozila i obavijestiti Vas o prolasku pješaka ili biciklista zvučnim signalom i prikazom na ekranu Infotainment sistema. Ukoliko ne primijetite upozorenja sistem će spriječiti eventualni udes aktivaciom kočionog sistema.

Close
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi