Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Golf GTI Konjske snage od kojih podilaze žmarci.

Iskusite performanse legende.

Visok kvalitet opreme i čist dizajnerski izraz karakterišu svaki Volkswagen. Brojne mogućnosti personalizacije omogćavaju vam kreiranje Vašeg ličnog modela Golf GTI. Bićete pozitivno iznenađeni brojem različitih opcija.

Galerija

Otkrijte istaknute detalje novog modela Golf GTI iz različitih uglova.

Otkrijte istaknute detalje novog modela Golf GTI iz različitih uglova.

Oprema i dizajn

Unutrašnjost

Otkrijte trkačku strast.

Sportski, legendaran i posvećen tradiciji: unutrašnjost modela Golf GTI impresivna je od kokpita preko kariranih sportskih sjedišta, pedala od nerđajućeg čelika, do prepoznatljive tipične GTI opreme.

Spoljašnjost

Sportski, temperamentan, markantan: Golf GTI .

Novi Golf GTI je prepoznatljiv u novoj generaciji. Primjetićete da skromnost nije njegova vrlina. Naprotiv, ponosno se prikazuje u punom svjetlu.

Svjetla

Vidljivost na prvi pogled.

Dizajn svjetlosnih grupa u novom modelu Golf GTI moguće je odabrati između nekoliko atraktivnih varijanti. Koju god da odaberete: sigurno će obezbijediti bolju vidljivost. 

Točkovi

Garantovano zavidni pogledi.

Ništa se ne ističe na sportskom automobilu kao točkovi. Dinamični aluminijumski naplaci koji su na raspolaganju stanardno ili kao opcija na impresivan način podvlače sportsku prirodu modela Golf GTI i otvaraju pogled na upadljiv crveni kočioni mehanizam.

Infotainment

Telefonski poziv.

Olakšana komunikacija.

Recite šta Vam je na umu - ali molimo držite obije ruke na upravljaču dok to radite. Novi Golf GTI nudi Vam izbor od dva pouzdana opciona interfejsa za telefon.

Radio

Ako želite možete samo slušati radio.

U Vašem novom modelu Golf GTI Vi birate. Standardni Radio Composition Media sa pripadajućim zvučnicima posjeduje jednostavan upravljački interfejs i puno različitih opcija za povezivanje.

Navigacija

Ona brine da uživate na putovanju.

Dva opciona navigaciona sistema nude inovativne funkcije. Obezbijediće da ostanete na kursu i uživate u najboljoj zabavi

Car-Net Guide & Inform

Na putu i u toku.

Sa Car-Net Guide & Inform, pronađite uzbudljive destinacije u blizini, ili pronađite najbliži parking i benzinske stanice. Primajte informacije o saobraćajnim uslovima kako bi izbjegli zastoje ili novosti sa interneta. 

Efikasnost

Motor

Ovaj snažan motor prosto inspriše.

Motor modela Golf GTI nudi maksimalne performance. Sa svojih 169 kW (230 KS) dostiže najveću brzinu od 250 km/h. Za ubrzanje od 0 - 100 km/h potrebno je samo 6,4 sekunde.

Progresivno upravljanje

Dinamičnije upravljanje sa manje truda.

Golf GTI beskompromisan po pitanju upravljivosti. Napredno progresivno upravljanje izaziva oduševljenje kako u sportskoj tako i u svakodnevnoj vožnji. 

Sportsko oslanjanje

Sportska veza između vozila i podloge. 

Sportska suspenzija novog modela Golf GTI je dio standardne opreme i pruža veći užitak u vožnji i savršenu kontrolu. Sportska vožnja je sada veoma udobna. 

Sistemi asistencije

ACC & Front Assist

Opušteni na prepunim ulicama.

Sa opcionim adaptivnim uređajem za kontrolu brzine (ACC) možete biti opušteniji na putu. Front Assist nadzor prostora koji uključuje i sistem naglog kočenja u gradskim uslovima i zaštitu pješaka.

Park Assist

Parkiranje može biti jednostavno.

I dalje se sami parkirate? Opcioni park Assist spasiće Vas okretanja upravljača i olakšati pronalaženje parking mjesta. Ultrazvučni senzori će provjeriti da li je parking prostor dovoljno prostran za Vaš novi Golf GTI.  

Asistent za saobraćajne zastoje i Emergency Assist

Da se krećete unaprijed kada skoro sve stoji.

Opcioni asistent za saobraćajne zastoje umanjuje stres pri gradskom kreni-stani saobraćaju i umanjuje rizik od tipičnih sudara u takvim uslovima. Opcioni Emergency Assist. sistem prepoznaje situacije kada vozač nije u stanju da upravlja i preuzima poluautomatsko upravljanje vozilom.  

Dynamic Light Assist

Bez obzira na saobraćaj iz suprotnog pravca, vaš put je osvjetljen.

Zar nije zgodno da autoputevima noću vozite sa dugim svjetlima? Sa opcionim Dynamic Light Assist-om to je moguće a drugi učesnici u saobraćaju neće biti zaslepljeni.

Senzor slijepog ugla

Prepustite parkiranje Vašem Golf GTI.

Dok vozite, opcioni senzor slijepog ugla sa upozorenjem na pozadinski saobraćaj će Vas (u granicama mogućnosti sistema) upozoriti da se vozilo nalazi u zoni slijepog ugla. Nadzor se vrši sa strane i iza vozila dok napuštate parking prostor vozeći unazad. 

Komfor

Active Info Display

Vidite samo informacije koje želite.

Analogno je zastarjelo. Na zahtjev, možete zamijeniti tradicionalnu instrument tablu ekranom visoke rezolucije. Inovativni Active Info Display pruža puno više informacija od trenutne brzine i potrošnje goriva.

Sjedišta

Sportska sedišta modela Golf GTI sa kult-faktorom.

Ako tražite specijalne detalje, u modelu Golf GTI prepoznatljivi su već na prvi pogled. Kada pomislite na Golf GTI odmah vam padne na um njegov prepoznatjiv stil sjedišta. Nova generacija GTI prati tu tradiciju.

DYNAUDIO Excite

Savršen zvuk svaki put. 

Muzika u Vašem vozilu koja zvuči bolje nego kod kuće? Opcioni DYNAUDIO Excite zvučni sistem specijalno je dizajniran prema akustici enterijera vozila i emituje zvuk iznad svih očekivanja čak i zagriženih audiofila. 

Kožna oprema

Opcija za bezvremenu eleganciju.

Uživajte u neuporedivom osjećaju luksuzne atmosfere na svakom putovanju. Možete odabrati najfiniju kožu i ArtVelour opremu kao opciju za Vaš Golf GTI, uključujući grijanje sjedišta i praktičan multifunkcionalan upravljač.  

Vaš sljedeći korak.