VW Golf GTD: Senzor slijepog ugla

 

Ako Vam se približava vozilo sa zadnje strane i ne vidi se u Vašim bočnim ili centralnom retrovizoru, nalazi se u slijepom uglu. Prije promjene trake, pogled preko ramena pomaže - međutim sada i opcioni senzor slijepog ugla radi to isto. Na brzini od 15 km/h senzor će upozoriti svjetlosnim LED znakom u kućištu spoljnog retrovizora vašeg Golf-a. Ako ipak uključite pokazivač pravca sistem će pojačati intenzitet svjetlosnog obavještenja kako bi Vam skrenuo pažnju na vozilo u slijepom uglu.

 

U kombinaciji sa sistemom za kolovozne trake, senzor slijepog ugla može da izvrši blagu korekciju upravljačem u granicama svojih mogućnosti prije nego što promenite traku.

 

Upozorenje na saobraćaj iza vozila u slučaju kada napuštate parking prostor će u granicama mogućnosti sistema preko senzora u zadnjem odbojniku pratiti saobraćaj iza vozila i obavjestiti Vas o prolasku pješaka ili biciklista zvučnim signalom i prikazom na ekranu Infotainment sistema. Ukoliko ne primijetite upozorenja sistem će sprečiti eventualni udes aktivaciom kočionog sistema. 

Close
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi