Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi
e-up!

e-up! Potpuno električan. Za svaki dan.

Mali automobil, veliki napredak.

Kucnuo je čas: došao je novi e-up! Želite da vozite e-vozilo? Jednostavno uskočite u novi e-up!. On svojim snažnim elektromotorom i dometom do 160 kilometara ne oduševljava samo svoje vozače već i okolinu. Sa agilnim užitkom, koji je tako stilski zapakovan i lijepo opremljen, sada se možete radovati svakodnevnim avanturama.

Galerija

Pogledajte istaknute detalje novog e-up! modela iz različitih uglova.

Pogledajte istaknute detalje novog e-up! modela iz različitih uglova.

Savršeno održiv.

Do 160 km bez emisije.

Za nas, "e" ne predstavlja samo "električno" i "bez emisije", nego i "efikasnost". Novi e-up! tako kombinuje napredni e-pogon sa novih tehnološkim inovacijama, koje omogućavaju vožnju bez emisija gasova do 160 kilometara - udaljenosti koja ga čini idealnim vozilom za svaki dan.

 

 

Od tačke A do tačke B sa "e"

Kako bi e-up! uvijek bio neograničeno mobilan, Volkswagen nudi različite mogućnosti punjenja kako bi ugrađeni litij-ionski akumulator uvijek bio snabdjeven dovoljnom količinom struje - i to na potpuno jednostavan način: jednu mogućnost punjenja modela e-up! kablom za punjenje za utičnice kod kuće ili na javnim mjestima pomoću kabla za stanice za punjenje na naizmjeničnu struju. Vrijeme za potpuno punjenje iznosi između šest i deset sati. Ili ćete se odlučiti za instalaciju wallbox stanice za punjenje kod kuće. Pritom vam na raspolaganju stoje maksimalna udobnost kao i maksimalna snaga punjenja koju garantuje kućni priključak. Na taj način se vrijeme punjenja kod kuće može smanjiti na čak šest sati. Najbržu mogućnost punjenja nudi vam punjenje jednosmjernom strujom. Sa sistemom brzog punjenja CCS potrebno je samo 30 minuta za punjenje akumulatora do 80 %.

Jedan priključak za punjenje za naizmjeničnu i jednosmjernu struju.

Zahvaljujući sistemu brzog punjenja CCS (eng. Combined Charging System) modelu e-up! potreban je samo jedan priključak za punjenje sa dva različita utikača: neizmjenična struja preko kabla za punjenje sa mrežne utičnice, stanice za punjenje i wallbox stanice za punjenje i brzo punjenje jednosmernom strujom na javnim stanicama za punjenje

Sve na prvi pogled.

Važne informacije na prvi pogled.

Bez obzira je li riječ o informacijama specifičnim za e-vozila poput vrijednosti potrošnje struje, stepena i rekuperacije, dometa, trenutne i prosječne potrošnje ili pregledu snage, prikazu spremnosti za vožnju i pokazivaču procesa punjenja: zahvaljujući preglednosti kombinovanog instrumenta sa višenamjenskim pokazivačem vozač modela e-up! uvijek će biti najbolje informisan.

Uvijek dobra klima.

Model e-up! dobra klima -  u unutrašnjosti: standardno raspoloživ klima-uređaj "Climatronic" ne samo da neprestano reguliše temperaturu već i spriječava prodiranje neugodnih mirisa.

Jedinstven dizajn u svakom pogledu.

Unutrašnjost modela e-up! postavlja standarde specifične za e-vozila svojim jedinstvenim dizajnom.

Tu ćete rado sjedjeti.

Zahvaljujući  jedinstvenom dizajnu integralna sjedišta u modelu e-up! ne izgledaju samo dobro već su i veoma prijatna i na dodir. Upotrijebljene materijale i kvalitetnu obradu primjetićete već na prvi pogled. Na strani vozača i suvozača sjedišta poseduju mogućnost podešavanje visine. Sa standardno ugrađenim grijanjem sjedišta, naprijed očekuje vas još jedan detalj u modelu e-up! koji dokazuje da je udobnost u unutrašnjosti jedan od najvažnijih elemenata.

maps + more.

Ovaj suvozač vam jednostavno nikada neće dosaditi: navigacioni i infotainment sistem "maps + more" predstavlja jedan sasvim poseban detalj. U kombinaciji sa radio uređajem "Composition Phone", maps + more umrežava sve informacione i komunikacione funkcije i povezuje korisničke i prethodno definirane sadržaje kao nijedan drugi sistem. Prikaz i rukovanje odvijaju se preko vašeg mobilnog uređaja.

Malo "e", velika snaga.

Inovacija koja oduševljava

Sa modelom e-up! Volkswagen donosi futurističke tehnologije u sadašnjost. Klijenti današnjice dobijaju električno vozilo koje je tehnološki visokorazvijeno, sigurno i prije svega prikladno za svaki dan uz uobičajene standarde kvaliteta i udobnosti. Kao što smo rekli - pravi Volkswagen.

Motor

Predrasudu da električna vozila nisu sposobna za najviše performanse e-up! može bez ikakvih problema razbiti svojom maksimalnom snagom od 60 kW (82 KS) i obrtnim momentom od 210 Nm. Ni njegove druge vrijednosti nisu zanemarljive. Ili ste mislili da je samo energija akumulatora dovoljna za brzinu od 130 km/h i ubrzanje od 0 do 100 za 12,4 sekunde?

100 km za oko € 1,00

e-up! na 100 kilometara troši 11,7 kWh - dakle svega oko 1,00 eur. Time se e-up! čak i među električnim vozilima ubraja među najefikasnije predstavnike svoje klase.

e-up!: sada stane i u džep.

Kao da e-up! već nije dovoljno inovativan, Volkswagen nudi još jedan dodatni tehnički detalj: aplikaciju za pametne telefone koja u kombinaciji sa portalom Car-Net (Car-Net e-Remote) omogućava rukovanje brojnim funkcijama vozila na daljinu. To nije samo veoma komforno već se time omogućava da sa punim dometom započnete vožnju u klimatiziovanom vozilu i poboljšate potrošnju.

Vaš sljedeći korak.